Amenzi pentru persoanele nevaccinate în țara cu una dintre cele mai ridicate rate de imunizare

Luni, 29 Noiembrie 2021, ora 17:173680 citiri
Amenzi pentru persoanele nevaccinate în țara cu una dintre cele mai ridicate rate de imunizare
Israel nu exclude carantina pentru persoanele nevaccinate FOTO Pixabay

Ministrul Muncii din Israel a declarat luni, 29 noiembrie, că va susține în Guvern ca persoanele nevaccinate să fie amendate. Acesta nu a exclus nici opțiunea impunerii carantinei pentru nevaccinați.

Măsurile dure sunt analizate în contextul în care țara a confirmat primele cazuri de infectare cu tulpina Omicron a Sars-Cov-2, descoperită în Africa de Sud, despre care experții spun că este mult mai contagioasă decât Delta.

”Susțin cu fermitate impunerea de sancțiuni împotriva celor nevaccinați. Va veni momentul în care va trebui să ridicăm nivelul sancțiunilor. Dacă ajungem într-o situație în care trebuie să luăm o astfel de decizie, le voi sprijini”, a anunțat ministrul Meir Cohen, într-un interviu citat de Jerusalem Post.

Cohen a precizat că măsurile vor viza posibile carantinări parțiale sau amenzi contravenționale, subliniind că persoanele nevaccinate ”îi pun în pericol pe alții”.

Ministrul Muncii a solicitat și intensificarea campaniei de vaccinare, propunând acțiuni din casă în casă și la locuri de muncă.

”În cele din urmă, suntem un stat democratic. La ședința dedicată Covid-19 vom sta și ne vom gândi care este cel mai bun lucru care îi face pe oameni să se vaccineze. Amenzile ar trebui aplicate celor care intră în contact cu oamenii și îi pun în pericol. Dacă este necesar ca unii oameni să stea acasă, unii dintre ei vor sta acasă”, a adăugat Cohen.

Până în prezent, aproximativ un milion de oameni nu au făcut rapelul, iar alți aproximativ 600.000 de israelieni eligibili nu au primit nici prima doză de vaccin. În spitale, cei mai mulți pacienți internați sunt nevaccinați. În ceea ce privește cazurile noi depistate zilnic, aproximativ 50% dintre acestea se înregistrează la copii, iar 50% la persoane nevaccinate sau vaccinate incomplet.

Luna aceasta, mai multe țări au reimpus restricții dure în special pentru persoanele nevaccinate. În state precum Austria și Slovacia, autoritățile au decis chiar carantina, inclusiv pentru persoanele vaccinate.

Citeste si:
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii