Ambasadorul Ucrainei in Romania: Acordul de la Minsk e mort. Vrem arme

Joi, 19 Februarie 2015, ora 17:17
8655 citiri
Ambasadorul Ucrainei in Romania: Acordul de la Minsk e mort. Vrem arme
Foto: Karadeniz Press

Ambasadorul Ucrainei la Bucuresti, Teofil Bauer, afirma ca armistitiul semnat la Minsk a fost incalcat de la bun inceput de catre adversari si ca tara sa este gata sa cumpere armament, cu respectarea legislatiei internationale.

"Acordul de la Minsk a fost incalcat din prima zi, mai mult de atat a fost incalcat inca dinainte de a intra in vigoare. In data de 13, in 14 (februarie, n.red.) au fost cele mai crancene lupte", a declarat diplomatul ucrainean intr-un interviu acordat pentru Europa FM, referindu-se la incetarea focului in Estul Ucrainei.

Ucraina, incotro? Daca separatistii nu vor pace, Porosenko le-ar putea da razboi adevarat - Interviu

Ambasadorul Ucrainei a explicat ca in actualele conditii tara sa e pregatita sa cumpere armament.

"Avand in vedere cu cine luptam, pe cine avem de partea cealalta a liniei frontului, bineinteles ca ne-am adresat comunitatii internationale, catre statele care au posibilitati, sa ne furnizeze armament cu care sa putem face fata. Daca ne referim la regulile internationale, Ucraina are dreptul sa se adreseze oricaror state care nu sunt sub embargou de a vinde armament. Totul este in cadrul legislatiei internationale.

Daca maine am afla ca in Romania este ceva ce ne-ar interesa, bineinteles ca vom avea negocieri si cu partea romana pentru a cumpara armamentul respectiv. Asta, asa, in general vorbind", a declarat acesta.

Romania, in razboi informational si hartuita de avioane militare rusesti Interviu cu Iulian Fota

Totodata, Teofil Bauer a subliniat importanta ajutorului primit de Ucraina din partea Romaniei.

"Romania a avut un aport foarte mare in sustinerea Ucrainei. Nu este vorba despre un suport material, dar a fost foarte, foarte important pentru noi", a subliniat acesta.

De asemenea, ambasadorul ucrainean a remarcat si sprijinul acordat de Statele Unite.

"SUA au o pozitie mult mai transanta si mult mai activa, care influenteaza si pozitia statelor europene, influenteaza si pozitia statului agresor. Acele sanctiuni economice care au fost introduse de SUA au fost cele mai eficace", a afirmat ambasadorul Teofil Bauer.

Pe de alta parte, acesta a mai sustinut ca Guvernul de la Kiev nu poate face reforma constitutionala asumata care va permite organizarea de alegeri in regiunile Donetk si Lugansk. In plus, fara pace imediata, nu va putea fi schimbata nici legislatia care sa permita celor 2 regiuni sa se autoguverneze.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Teofil Bauer acord Minsk, #ambasador Ucaina armament , #Ucraina