Ambasadorul Romaniei in SUA s-a intalnit cu ministrul american al energiei, dupa adoptarea Legii offshore

Sambata, 28 Iulie 2018, ora 09:56
2241 citiri
Ambasadorul Romaniei in SUA s-a intalnit cu ministrul american al energiei, dupa adoptarea Legii offshore
Foto: Arhiva Hepta.ro

Ambasadorul Romaniei la Washington, George Cristian Maior, s-a intalnit cu secretarul american al energiei, Rick Perry, intrevederea venind in contextul in care Parlamentul a adoptat Legea offshore, iar liderul PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca aceasta va fi modificata prin ordonanta de urgenta.

"Ambasadorul Romaniei in SUA, George Cristian Maior, a avut, miercuri, 25 iulie 2018, o intrevedere cu secretarul energiei al Statelor Unite, Rick Perry. Cu aceasta ocazie, cei doi interlocutori au subliniat impactul major al exploatarii resurselor de hidrocarburi din Romania pentru securitatea energetica din regiune, ca o componenta importanta pentru dezvoltarea Parteneriatului Strategic dintre SUA si Romania.

In context, secretarul american al energiei, Rick Perry, a reafirmat interesul fata de dezvoltarea dialogului pe teme de energie, inclusiv cu ocazia Summit-ului la nivel inalt al Initiativei celor Trei Mari, care va avea loc la Bucuresti, in perioada 17-18 septembrie 2018", se arata intr-un comunicat de presa al Ambasadei Romaniei la Washington.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, duminica seara, ca se poarta discutii pentru o posibila ordonanta de Guvern pentru legea off-shore, el precizand ca prevederile actului normativ nu sunt bine definite in anexe si nu sunt clare.

"Ceea ce s-a adoptat in lege trebuie sa fie pus limpede, pus clar si fara echivoc si in anexa care cuprinde formula de calcul pentru deducerile pentru impozitul pe veniturile suplimentare si pentru deducerile din acest impozit. Si anume este vorba de valoarea investitiilor despre care se vorbeste in lege ca este firesc sa se deduca investitiile, dar nu este foarte bine clarificat in lege. Si nu se deduc toate investitiile o data, ci intr-o perioada de timp, in asa fel incat statul roman sa primeasca bani, dar, in acelasi timp, si companiile care investesc sa poata sa se mentina deasupra costurilor. Ideea e ca noi avem nevoie de acele gaze, avem nevoie ca cineva sa le scoata, dar cei care le scot sa nu lucreze in pierdere si sa aiba si nivelul de cash flow firesc si necesar. Asta va trebui sa cuprinda ordonanta", a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea, marti la Parlament.

Acesta a adaugat ca a vorbit deja cu premierul Viorica Dancila si cu ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, urmand sa mai existe o discutie pe aceasta tema cu ministrul Energiei, Anton Anton, Teodorovici si ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Pe 9 iulie, Camera Deputatilor a adoptat, in calitate de for decizional, proiectul care stabileste masuri pentru exploatarea gazelor din Marea Neagra, cu 175 de voturi pentru, 30 impotriva si 30 de abtineri. Initiativa legislativa adoptata de deputati reglementeaza modul de implementare a operatiunilor petroliere de catre titularii de acorduri referitoare la perimetre petroliere off-shore.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#George Maior energie intalnire SUA, #Maior gaze offshore SUA , #America