Bărbatul care amenința că detonează o bombă în zona Capitoliului SUA s-a predat poliției după cinci ore de negocieri VIDEO UPDATE

Joi, 19 August 2021, ora 22:03
4081 citiri
Bărbatul care amenința că detonează o bombă în zona Capitoliului SUA s-a predat poliției după cinci ore de negocieri VIDEO UPDATE
Washington DC FOTO Captura foto/ Youtube

Un bărbat aflat într-o camionetă parcată în exteriorul Bibliotecii Congresului a anunţat poliţia că are o bombă, alertă în urma căreia mai multe clădiri din zona Capitoliului SUA au fost evacuate, relatează AP.

UPDATE 22.00 Bărbatul care susţinea că are o bombă în camioneta pe care a parcat-o în apropierea Capitoliului SUA s-a predat autorităţilor.

Se numește Floyd Ray Roseberry, are 49 de ani și este din Carolina de Nord. El a ieşit din maşină şi a ajuns în custodia poliţiei cu puţin înainte de ora locală 14.30.

Negocierile cu el au durat aproximativ cinci ore.

Totul a început la ora locală 09:15, când camioneta a fost parcată în faţa Bibliotecii Congresului.

"Şoferul camionetei i-a spus agentului care a venit la faţa locului că are o bombă şi părea, potrivit agentului, că avea un detonator în mână", a declarat şeful poliţiei Capitoliului, Thomas Manger.

"Nu ştim care sunt motivaţiile în acest stadiu", a precizat el.

Un bărbat ras în cap şi cu barbă, care pare a fi suspectul, a postat un video pe Facebook pe un cont în numele lui Ray Roseberry, proferând ameninţări.

"Nu mă voi mişca de aici", afirma bărbatul în înregistrare. "Trageţi asupra mea", mai spune el sfidător. "Trebuie să-l aducă aici pe Joe Biden", afirmă bărbatul.

Evacuarea a avut loc după ce poliţiştii au observat că bărbatul ţine în mână un obiect ce pare să fie un dispozitiv de detonare, a precizat Thomas Manger, reprezentant al Poliţiei.

Negociatori ai poliţiei discută cu bărbatul, care scrie mesaje şi le arată autorităţilor din interiorul camionetei.

“Negociatorii mei încearcă să ajungă la încheiere paşnică a incidentului. Încercăm să obţinem cât mai multe informaţii pentru a găsi o cale pentru o înţelegere”, a afirmat Manger.

Totul a început la ora locală 09:15, când camioneta a fost parcată în faţa bibliotecii. Şoferul i-a spus atunci unui poliţist că are o bombă. Camioneta nu are plăcuţe de înmatriculare.

"În jurul orei 09.15 în această dimineaţă, un bărbat într-un pick-up negru a condus pe trotoar în faţa Congresului", a explicat Thomas Manger într-o conferinţă de presă.

Congresul nu se reuneşte în această săptămână de vacanţă parlamentară, dar angajaţii şi asistenţii parlamentari frecventează incinta Capitoliului.

Casa Albă a anunţat că "supraveghează situaţia" şi că este informată cu regularitate de poliţie.

Numeroase vehicule ale forţelor de ordine şi ambulanţe au fost poziţionate în jurul prânzului în perimetrul Capitoliului, iar FBI-ul şi poliţia din Washington se află la faţa locului împreună cu poliţia Capitoliului.

În zonă sunt plasaţi şi lunetişti pregătiţi să intervină dacă este cazul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Israelul face noi pregătiri pentru o ofensivă în Rafah, în ciuda opoziției Statelor Unite
Israelul face noi pregătiri pentru o ofensivă în Rafah, în ciuda opoziției Statelor Unite
Israelul ar fi desfăşurat artilerie suplimentară şi transportoare blindate de trupe la periferia Fâşiei Gaza, ceea ce sugerează că armata se pregăteşte pentru ofensiva terestră,...
Statele Unite vor să limiteze supraproducția de bunuri pentru energie curată din China. Companiile americane nu pot face față firmelor chineze
Statele Unite vor să limiteze supraproducția de bunuri pentru energie curată din China. Companiile americane nu pot face față firmelor chineze
Secretara Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat marţi că investiţiile masive ale Chinei în producţia avansată de bunuri pentru energie curată au dus la un mediu de concurenţă...
#alerta bomba, #washington, #statele unite , #Statele Unite