Alegerile din Rusia in presa internationala: Politica fricii, frauda, proteste si lacrimi

Luni, 05 Martie 2012, ora 11:56
3500 citiri
Alegerile din Rusia in presa internationala: Politica fricii, frauda, proteste si lacrimi
Foto: Wall Street Journal

Vladimir Putin a castigat alegerile prezidentiale din Rusia, adjudecandu-si astfel al treilea mandat de presedinte al tarii.

Victoria lui Putin este insa umbrita de zvonurile de frauda electorala, iar opozantii sai sunt din cei in ce mai transanti. The Telegraph scrie ca viitorul presedinte al Rusiei a castigat prin politica fricii.

Campania prezidentiala a fost marcata de proteste, discursuri "care au inghetat sangele" si chiar si o tentativa de asasinat a lui Vladimir Putin. Cu toate acestea, rezultatul a fost cel care ar fi putut fi prezis cu luni, sau poate chiar si ani in urma, mai relateaza publicatia citata.

Putin se intoarce la Kremlin, de unde a plecat in urma cu patru ani, iar acum va urma un mandat de sase ani, in timp ce Dmitri Medvedev isi va relua postul de prim-ministru. "Putin si aliatii sai se intorc in functie pentru alti sase ani sau, posibil, pentru 12 ani", scrie The Telegraph.

Singura necunoscuta este daca si aceste alegeri au fost sau nu fraudate, asa cum s-a intamplat cu acuzatiile de frauda electorala de la alegerile parlamentare din decembrie 2011.

Financial Times se intreaba daca lacrimile din ochii lui Putin au fost veridice, acesta plangand in fata a peste 100.000 de sustinatori care s-au strans, duminica seara, la Moscova.

"Acelea au fost lacrimi adevarate care au curs pe obrajii lui Vladimir Putin?", noteaza publicatia. Mai tarziu, noul presedinte rus a dat vina pe vant pentru lacrimile care i-au curs din ochi.

Putin a spus ca alegerile de duminica "nu au fost doar alegerea unui presedinte. A fost un important test pentru noi toti, un test de maturitate politica, de autosuficienta, de independenta". El a spus si ca protestele indreptate impotriva sa au fost organizate de Occident.

Euronews relateaza despre acuzatiile de frauda electorala si despre faptul ca unele grupuri de votanti au pretins ca au fost dusi de la o sectie de vot la alta, pentru a vota pentru Putin.

Noul presedinte al Rusiei va avea de infruntat noi proteste ale Opozitiei, luni, ca urmare a acestor acuzatii de frauda, relateaza agentia Reuters.

Oponentii lui Putin au declarat ca nu vor recunoaste rezultatele alegerilor de duminica si ca vor participa la un mars de protest, in apropierea Kremlinului, luni seara, la ora 19.00, ora locala.

Washington Post noteaza si prima masura importanta luata in Rusia, luni, dupa alegerile prezidentiale. Dmitri Medvedev a cerut procurorilor sa fie revizuita condamnarea lui Mihail Kodorkovski, fostul magnat al petrolului, despre care multi au considerat ca a fost inchis drept o pedeapsa a Kremlinului pentru ambitiile sale politice.

Miscarea vine la putin timp dupa ce s-a anuntat victoria lui Putin la alegerile prezidentiale. Prim-ministrul a fost combatut de Kodorkovski, in primul sau mandat de presedinte, acesta finantand partidele de opozitie.

Vladimir Putin se intelesese cu magnatii rusi, care au devenit extrem de bogati in urma privatizarilor fantoma de dupa caderea fostei Uniuni Sovietice, sa ramana in afara politicii.

Si The New York Times anunta victoria lui Putin, notand insa ca greul de-abia acum incepe pentru fostul si viitorul presedinte al tarii. Ziarul noteaza, la randul sau, acuzatiile de frauda care au razbit in ciuda miilor de camere de supraveghere care au fost instalate in sectiile de votare.

El Pais scrie ca multi dintre sustinatorii lui Putin au fost adusi cu autobuzele din diverse provincii ale tarii, in timp ce viitorul presedinte al tarii nu a aratat "spiritul generos" pe care ar trebui sa il aiba un presedinte al Rusiei. El a continuat sa-si atace opozantii si sa-i numeasca inamici ai statului.

"Rusia il incoroneaza din nou pe Putin", a titrat si Corriere Della Sera, amintind la randul sau despre rezultatul alegerilor, despre lacrimile lui Putin, dar si despre acuzatiile de frauda, in ciuda miilor de camere de supraveghere instalate in cele 96.000 de sectii de votare si a celor aproape jumatate de milion de observatori.

Vladimir Putin a sarbatorit deja victoria, in urma alegerilor prezidentiale din Rusia, de duminica.

Alegeri in Rusia: Putin presedinte, dupa numararea a peste 98% dintre voturi

Dupa numararea a peste 98% dintre voturile exprimate, Vladimir Putin si-a adjudecat 64% dintre optiunile de vot, ceea ce il face din nou presedinte al tarii, dupa mandatele din 2000 si 2004. Principalul sau contracandiat, Ghennadi Ziuganov, a fost votat de aproximativ 17% dintre electori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Rusia se pregătește să recruteze mai mulți soldați sub contract în timp ce își continuă invazia în Ucraina, încercând să evite, cel puțin pentru moment, o altă recrutare în masă...
#alegeri prezidentiale Rusia, #Vladimir Putin, #Putin castigat alegeri, #Putin presedinte Rusia , #alegeri Rusia
Comentarii
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
Note de subsol : *(traducere automată Google şi ajustată de moderato