Alegeri in Rusia: Sute de rusi au votat in Romania

Luni, 05 Martie 2012, ora 09:38669 citiri
Alegeri in Rusia: Sute de rusi au votat in Romania
Foto: sfexaminer.com

Sute de rusi au votat, duminica, in Romania, cu ocazia alegerilor prezidentiale, in doua sectii de votare.

Cele doua sectii de votare din tara noastra au fost in Bucuresti si in Constanta, numai in Capitala fiind asteptati la vot peste 300 de rusi, relateaza Evenimentul Zilei.

Potrivit lui Anatoli Lebedev, presedintele comisiei electorale din sectia de vot de la Scoala Rusa din zona Kiseleff, pe listele de vot au fost trecute 172 de persoane, dar numarul celor care erau asteptati la urne se apropia de 300.

Lebedev a precizat ca, pe langa cei inscrisi, a putut vota orice rus care a venit in ziua alegerilor si a prezentat actul de identitate, chiar daca nu a depus o cerere scrisa, in prealabil.

Rusii care au venit sa voteze au avut nevoie de pasatort si de un pix, cu care si-au exprimat optiunea pe buletinele de vot, in locul stampilei cu care sunt obisnuiti romanii.

In sala in care urmau sa-si exercite dreptul, cetatenii rusi erau intampinati de un afis cu toti cei cinci candidati, doua panouri in limba rusa pe care scria modalitatea de votare, dar si doua boxe din care se auzea muzica.

Cei care au spus ca l-au votat pe Vladimir Putin au facut-o sperand ca tara lor va avea parte de stabilitate si de mai multe fonduri pentru sanatate sau dezvoltare, considerand ca Putin poate asigura dezvoltarea tehnologica si informatica a tarii, importanta pentru viitor. Totodata, fostul si, cel mai probabil, viitorul presedinte al tarii este vazut ca un omul care a schimbat fata Rusiei, dupa anii '90.

Altii au votat schimbare si nu un presedinte care a mai fost, dar toti au vrut "stabilitate in lume, pace peste tot, sa reducem conflicte intre foste super puteri".

Cu ocazila alegerilor prezidentiale ruse, in jur de 400 de sectii de votare au fost organizate in 140 de tari din toata lumea.

Dupa numararea a 99% din totalul voturilor exprimate duminica, la alegerile prezidentiale din Rusia, primele cifre oficiale arata ca Vladimir Putin a obtinut un al treilea mandat de presedinte al tarii, cu aproape 64% din optiunile de vot ale alegatorilor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News