Alegeri in Rusia: Scrutinul, "clar distorsionat" in favoarea lui Putin, acuza OSCE

Autor: Ana Ilie
Luni, 05 Martie 2012, ora 14:56 1723 citiri

Alegerile prezidentiale din Rusia au fost "clar distorsionate" in favoarea castigatorului, Vladimir Putin, au anuntat, luni, observatorii din Organizatia pentru Securitate si Cooperare din Europa (OSCE).

Rezultatele preliminare ale scrutinului de duminica il dau castigator pe Putin, cu peste 63% din voturi, scrie BBC.

OSCE sustine ca rezultatul alegerilor "nu a fost niciodata in dubiu" si au existat nenumarate rapoarte privind nereguli si fraude.

Intr-un comunicat de presa, OSCE a precizat ca, desi toti candidatii au putut sa-si faca campanie liber, au fost "probleme serioase" de la inceput, conditiile fiind "clar distorsionate in favoarea unuia dintre candidati, actualul premier Vladimir Putin".

"Ideea principala a alegerilor este ca rezultatul este necunoscut. Nu s-a intamplat asa in Rusia. Nu a existat o competite reala si abuzul resurselor guvernamentale a asigurat victoria, care nu a fost niciodata in dubiu, a unui anumit candidat", a subliniat purtatorul de cuvant al observatorilor, Tonino Picula.

OSCE a mai apreciat ca "cererile privind alegeri cinstite din partea cetatenilro di candidatilor au condus la o mai mare implicare civica in eforturile de observare pentru a mari integritatea procesului". "Insa procesul s-a deteriorat in timpul numaratorii voturilor care a fost apreciat negativ in aproape o treime din sectiile de votare observate", incheie organizatia.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News