Alegeri in Rusia: Peste 4 mii de jurnalisti, sute de mii de camere de supraveghere

Marti, 28 Februarie 2012, ora 21:55518 citiri
Alegeri in Rusia: Peste 4 mii de jurnalisti, sute de mii de camere de supraveghere
Foto: TopNews

Peste 4.000 de jurnalisti vor fi prezenti pentru a relata despre alegerile prezidentiale din Rusia, iar sute de mii de camere de supraveghere vor fi instalate in sectiile de votare, a anuntat seful comisiei electorale, Vladimir Ciurov.

Acesta si-a indemnat colegii sa numere rapid voturile de la alegerile care vor avea loc pe 4 martie si a avertizat ca va merge in instanta, in cazul in care vor exista neregularitati sau intarzieri, relateaza The Voice of Russia.

Ciurov, seful comisiei electorale, a fost criticat de opozitie pentru rezultatele alegerilor parlamentare din decembrie, castigate de partidul "Rusia Unita" a lui Vladimir Putin.

In cadrul protestelor organizate in luna februarie de Opozitie, s-a cerut demisia lui Ciurov, desi acesta spune ca va asigura corectitudinea alegerilor. El a fost cel care a demarat instalarea camerelor de supraveghere in peste 300.000 de sectii de votare din Rusia, pentru prevenirea fraudelor.

"Rad cand aud de acuzatiile de frauda, sunt doar povesti", a spus Ciurov, potrivit Russia Today.

La alegeri candideaza premierul Vladimir Putin, care are prima sansa de a castiga, presedintele partidului comunist, Ghennadi Ziuganov, liderul partidului democrat-liberal, Vladimir Jirinovski, seful partidului "Rusia Dreapta", Sergei Mironov si omul de afaceri Mihail Prokhorov.

Conform unui sondaj, Putin ar urma sa obtina chiar din primul tur peste 50% din voturi, castigand cel de-al treilea mandat de presedinte.

Cine sunt contracandidatii lui Putin

Conform unei intelegeri politice realizate cu presedintele Dmitri Medvedev, acesta ar urma sa preia postul de sef al Guvernului, dupa un mandat de presedinte, in conditiile in care Constitutia nu i-a permis lui Putin sa aiba trei mandate consecutive (dupa cele doua mandate din 2000-2008).

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News