Alegeri in Rusia: Mars pro-Putin la Moscova, cu zeci de mii de participanti

Joi, 23 Februarie 2012, ora 15:51
1221 citiri
Alegeri in Rusia: Mars pro-Putin la Moscova, cu zeci de mii de participanti
Foto: RussiaToday

Zeci de mii de persoane, sustinatori ai premierului rus Vladimir Putin, au iesit miercuri in strada, pentru a participa la un mars de sustinere a acestuia in alegerile prezidentiale.

Multimea a dus la aglomerarea statiilor de metrou din Moscova, inainte de miting. Manifestantii au fost insotiti de lideri, care aveau si liste cu participantii, relateza Ria Novosti.

Primaria a autorizat marsul de la statia Frunzenskaia si pana la stadionul Lujniki din centrul orasului. Oamenii au purtat drapele si pancarte cu mesaje pro-Putin si au cantat cantece patriotice, avand in vedere ca 23 februarie este si sarbatoare nationala.

Politia a anuntat ca peste 130.000 de persoane au participat la miting, conform Russia Today.

Putin candideaza la alegerile prezidentiale care vor avea loc pe 4 martie si este favorit in cursa electorala, in ciuda faptului ca la inceputul lunii februarie au avut loc mai multe proteste anti-guvernamentale.

Conform unei intelegeri politice realizate cu presedintele Dmitri Medvedev, acesta ar urma sa preia postul de sef al Guvernului, dupa un mandat de presedinte, in conditiile in care Constitutia nu ii permite lui Putin sa aiba trei mandate consecutive (dupa cele doua mandate din 2000-2008).

Putin a lansat reclame pentru a le atrage pe tinerele rusoaice

Putin va castiga alegerile prezidentiale din primul tur - sondaj

Mitingul de sustinere pentru Putin a fost organizat ca raspuns la protestele Opozitiei, care deplange lipsa de democratie din tara si coruptia politicienilor.

O parte dintre manifestanti sustineau ca le-au fost oferite doua zile libere in schimbul participarii la miting, iar altii nu au dezvaluit motivul participarii, desi o parte dintre ei au spus ca sunt sustinatori ai premierului, relateaza Miami Herald.

Politia a arestat zeci de persoane, imigranti din Uzbekistan care se pregateau sa participe la miting, pe motiv ca ar fi incercat sa provoace scandaluri. Unul dintre cetateni avea o pancarte pe care scria "Am fost adusi prin ordin".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Cancelarul german Olaf Scholz i-a interzis lui Vladimir Putin să se refere la filozoful Immanuel Kant, deoarece războiul agresiv al Rusiei contrazice complet principiile fundamentale ale...
Avertismentul despre Putin care dă fiori: „Este impredictibil, ar putea utiliza arma nucleară”
Avertismentul despre Putin care dă fiori: „Este impredictibil, ar putea utiliza arma nucleară”
Iulia Navalnaia, văduva defunctului disident rus Aleksei Navalnîi, a avertizat asupra caracterului impredictibil al preşedintelui rus Vladimir Putin. Aceasta nu exclude că Putin ar putea să...
#Vladimir Putin, #miting sustinere Putin, #Putin Moscova , #alegeri Rusia