Alegeri in Rusia: Cosmonautii de pe Statia Spatiala Internationala au votat

Autor:Ana Ilie
Duminica, 04 Martie 2012, ora 15:491155 citiri
Alegeri in Rusia: Cosmonautii de pe Statia Spatiala Internationala au votat

Trei cosmonauti rusi au votat, duminica, in cadrul alegerilor prezidentiale din Rusia, aflandu-se pe Statia Spatiala Internationala.

Cosmonautii rusi Anton Skaplerov, Anatoli Ivanisin si Oleg Kononenko au votat in cursul unei sesiuni de comunicatii speciale, in vreme ce Statia Spatiala se afla deasupra insulelor Hawaii, au anuntat autoritatile ruse, potrivit Ria Novosti.

"Dmitri Jukov, seful biroului de presa al Centrului de Antrenament al Cosmonautilor, a luat voturile celor trei membri ai Statiei Spatiale Internationale intr-o incapere separata, unde cosmonautii vorbesc in general cu familiile lor, in timpul misiunilor, si a completat buletinele de vot, dupa care le-a pus in urna, dupa ce acestia i-au spus cu cine voteaza",a anuntat Controlul Misiunii.

Procesul a fost urmarit de reprezentanti ai Comisiei Electorale Centrale, ai comisie electorale a regiunii Moscova, si jurnalisti.

"Practica votului prin intermediar in timpul misiunilor pe orbita a fost introdusa in timpul perestroicii, la sfarsitul anilor '80, pe statia spatiala rusa Mir", a mai precizat Controlul Misiunii.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News