Alegeri in Rusia: Candidatii s-au prezentat la urne, Putin se lasa asteptat

Duminica, 04 Martie 2012, ora 10:41895 citiri
Alegeri in Rusia: Candidatii s-au prezentat la urne, Putin se lasa asteptat

Candidatii rusi la prezidentialele de duminica au inceput sa voteze dis-de-dimineata, exprimandu-si speranta ca vor castiga Kremlinul, singurul care se lasa asteptat fiind Vladimir Putin.

Singurul candidat independent si miliardar, Mihail Prohorov, a votat duminica, in teritoriul Krasnoyarsk (aflat, geografic vorbind, chiar in mijlocul Rusiei), din estul Siberiei, informeaza Ria Novosti.

"Sunt foarte bucuros ca sunt primul candidat prezidential care voteaza in centrul tarii noastre. Aleg noua Rusie. Totul este doar la inceput", a spus Prohorov dupa ce a votat.

El a mai spus ca va zbura spre Moscova, intrucat intentioneaza sa ia parte la talk-show-urile de duminica seara, in care se vor discuta rezultatele alegerilor.

Cinci candidati - premierul Vladimir Putin, liderul comunist Ghenadi Ziuganov, ultranationalistul Vladimir Jirnovski, liberalul Serghei Mironov si miliardarul Mihail Prohorov - se infrunta in scrutinul de duminica.

Sergei Mironov, din partea partidului Rusia Corecta, a votat in Moscova, si a avut un schimb de impresii cu observatorii procesului electoral.

Presedintele Dmitri Medvedev, impreuna cu prima Doamna, Svetlana, au votat la Moscova. Desi nu este candidat in aceste alegeri, Medvedev va fi premierul lui Vladimir Putin. Seful statului nu a reusit din prima sa-si scaneze votul, asa ca a avut nevoie de mai multe incercari, relateaza Itar-Tass.

Candidatul comunist Ghenadi Ziuganov a declarat ca a votat pentru o Rusie "desteapta si prospera", la Moscova.

In schimb, liderul liberal-democrat Vladimir Jirinovski, a votat in vestul Moscovei, plangandu-se de lipsa de intimitate in cabina de vot.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News