Afganistanul oripilat. O jucătoare de volei a fost decapită de talibani

Joi, 21 Octombrie 2021, ora 09:54
7485 citiri
Afganistanul oripilat. O jucătoare de volei a fost decapită de talibani
Mahjabin Hakimi a jucat pentru Clubul de Volei al Municipalităţii din Kabul / FOTO Twitter

Militanții talibani au decapitat o jucătoare de volei, apoi au postat pe rețelele sociale capul acesteia.

Antrenorul echipei a confirmat faptul că Mahjabin Hakimi a fost sacrificată la începutul lunii octombrie de talibani.

Moartea acesteia a fost făcută publică recent și nu când a avut loc, deoarece insurgenții au amenințat familia tinerei, cerându-le să nu dezvăluie nimic despre deces.

Dar când pe reţelele de socializare au fost publicate imagini cu ceea ce părea a fi capul tăiat al jucătoarei de volei, antrenorul ei a decis să vorbească.

„Toate jucătoarele echipei de volei şi restul sportivelor sunt într-o situaţie disperată şi trăiesc cu frică”, a spus acesta.

„Toată lumea a fost forţată să fugă şi să trăiască în locuri necunoscute”.

Mahjabin a jucat pentru Clubul de Volei al Municipalităţii din Kabul înainte de preluarea puterii în Afganistan de către talibani la sfârşitul lunii august.

Antrenorul, care a dorit să nu-i fie făcut public numele, a spus că două fete din echipă au reuşit să scape, dar Mahjabin a rămas în urmă.

În septembrie, jucătoarele echipei naţionale de volei din Afganistan au anunţat că se ascund de insurgenţi.

Zahra Fayazi, care a fugit în Marea Britanie în august, a declarat că o membră a echipei a fost ucisă de talibani.

„Jucătoarele noastre care locuiau în provincii au trebuit să plece în alte locuri”, a declarat ea pentru BBC.

„Chiar şi-au ars echipamentul sportiv pentru a se salva pe ele şi pe familiile lor. Nu au vrut să păstreze nimic legat de sport. Le este frică.

„Multe dintre jucătoarele noastre care provin din provincii au fost ameninţate de multe ori de rudele lor care fac parte din mişcarea talibană sau sunt susţinătoare ale acesteia.

În ilulie, un fost traducător afgan a fost decapitat de către talibani, după ce aceștia au aflat că a lucrat pentru armata SUA timp de un an și patru luni. În contextul retragerii trupelor americane, numeroși colaboratori se tem pentru viața lor.

În timp ce se întorcea la locuința sa din Kabul pentru a sărbători sfârșitul Ramadanului, pe data de 12 mai, Sohail Pardis a fost oprit de forțele talibane, la un punct de control. Cu doar câteva zile înainte, traducătorul i-a povestit unui apropiat că a primit mesaje amenințătoare de la talibani, după ce au descoperit că acesta colaborase cu armata americană timp de 16 luni.

“Talibanii l-au acuzat de spionaj. Spuneau ca lucrează pentru americani și că este infidel față de țara sa, amenințând că el și familia sa vor fi uciși”, a declarat un apropiat al traducătorului pentru CNN.

Sohail Pardis a refuzat să oprească la punctul de control al talibanilor și a trecut cu viteză. Localnicii afgani care au fost martori au declarat că militanții au tras spre mașina traducătorului, iar acesta a încetinit. După ce mașina s-a oprit, Pardis a fost tras afară din mașină și decapitat. Unul dintre purtătorii de cuvânt ai forțelor talibane a declarat pentru CNN că se vor analiza împrejurările “incidentului nefericit”, dar că cel mai probabil nu acesta este firul acțiunilor.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Afganistan, #talibani, #decapitare, #jucatoare de volei , #Afganistan