Aeroportul din Bruxelles urmeaza sa functioneze la capacitate maxima abia la vara

Sambata, 02 Aprilie 2016, ora 21:09
2055 citiri
Aeroportul din Bruxelles urmeaza sa functioneze la capacitate maxima abia la vara
Foto: Arhiva Hepta.ro

Deschiderea aeroportului Zaventem de la Bruxelles duminica, chiar si partial, este un semn de speranta, a declarat directorul executiv al Zaventem, Anaud Feist, care a precizat ca aeroportul ar urma sa functioneze la capacitate maxima la sfarsitul lui iunie sau inceputul lui iulie.

"Nu vom uita niciodata acea zi neagra (in care au avut loc atentatele - n.red.) (...). O relansare a operatiunilor, chiar si partial, este un semn se speranta", a subliniat Feist, citat de Reuters.

Duminica, trei curse ale Brussels Airlines vor decola de pe aeroport, catre Faro, Atena si Torino, a anuntat Feist. Numarul curselor va creste in timp.

Masurile de securitate luate pe aeroport vor fi aspre. In prima faza, pasagerii vor putea ajunge doar cu masina personala sau cu taxiul. Toti cei care intra in aeroport, precum si bagajele lor, vor fi scanati, iar agentii de securitate vor face controale aleatorii.

Atentate la Bruxelles: Un acord de securitate permite redeschiderea aeroportului

Mai mult, placutele de inmatriculare ale autovehiculelor din jurul aeroportului, inclusiv din parcari, vor fi verificate. De asemenea, toti angajatii Zaventem vor fi evaluati, dupa ce presa a citat surse din serviciile de securitate, potrivit carora cel putin 50 dintre ei sunt simpatizanti ai Statului Islamic.

Aeroportul din Bruxelles este unul dintre cele mai mari din Europa, cu un trafic anual de 23,5 milioane de pasageri si peste 489.000 tone de marfa transportate. Zaventem leaga metropola belgiana de 226 de destinatii si pe piste aterizeaza 77 de companii.

Aeroportul este pregatit din punct de vedere tehnic pentru redeschidere, dupa ce au fost amenajate zone temporare pentru check-in. Astfel, in doar cateva zile a fost pusa la punct o structura temporara pentru a permite un trafic de pana la 800 de pasageri pe ora, pana ce terminalul de plecari va fi refacut, ceea ce ar putea sa dureze cateva luni. Aeroportul va functiona la 20% din capacitatea normala.

Saptamana trecuta, doua explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar statia de metrou Maelbeek a fost lovita de o alta deflagratie. In cele doua atentate separate si-au pierdut viata peste 30 de persoane, iar circa 300 au fost ranite, dintre care cateva zeci sunt in stare critica.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#aeroport redeschis Zaventem Bruxelles , #explozii Bruxelles