Adversarii lui Putin strang randurile - ce planuri au pentru anul viitor

Sambata, 18 Aprilie 2015, ora 19:353110 citiri
Adversarii lui Putin strang randurile - ce planuri au pentru anul viitor
Foto: Hepta.ro

Doua partide de opozitie din Rusia vor forma o alianta anti-Putin, la alegerile parlamentare din anul 2016.

Liderii Partidului Progresului si RPR-Parnas au decis ca formatiunile lor sa candideze pe o platforma comuna pentru alegerile legislative de anul viitor, iar politicienii spera sa-i uneasca pe alegatorii nemultumiti de presedintele Vladimir Putin intr-un singur bloc, scrie Deutsche Welle.

Vineri, liderul Partidului Progresului, Alexei Navalni (foto), si Mihail Kasianov, care este unul dintre cofondatorii RPR-Parnas, alaturi de criticul Kremlinului Boris Nemtov, au spus ca sunt "pregatiti sa isi asume responsabilitatea pentru viitorul tarii".

"Credem ca alianta noastra este in prezent singura putere politica in stare sa combata nedreptatea, minciunile si coruptia care mentin in functie actualul guvern", au transmis cei doi lideri de partid.

Pe langa alegerile parlamentare, cei doi vor sa candideze impreuna si la alegerile locale din unele regiuni ale Rusiei, spre sfarsitul anului 2015.

Un partid mai mic de dreapta si-a anuntat de asemenea intentia de a se alatura aliantei politice, liderii opozitiei sperand sa atraga si alti parteneri. Incercarile anterioare de a uni opozitia au fost fara succes, in mare parte din cauza ca multi adversari ai Kremlinului provin din parti diferite ale spectrului politic.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News