Actualitatea saptamanii, in imagini (Galerie foto)

Sambata, 20 August 2011, ora 19:48
2389 citiri
Actualitatea saptamanii, in imagini (Galerie foto)
Foto: Pravda

Uneori imaginile vorbesc mai bine decat vorbele. Iata, mai jos, cateva de stricta actualitate, insotite, totusi de texte, ca sa vorbeasca si mai bine.

Politia din statul Connecticut, SUA, cerceteaza in prezent cazul a doua corpuri statuare furate, provenind din dinastia Tan (China, sec. VII-X d. Hr.), fiecare valorand cate 800.000 USD, informeaza Pravda.

Corpurile statuare sunt sculptate in gresie si reprezinta doua capete umane. Dimensiunea fiecaruia este de circa 38 cm, iar ca greutate, unul are 25 kg, iar al doilea 32 kg. Este greu de presupus cum au fost furate si, mai ales, in ce scop, intrucat asemenea piese nu se pot valorifica discret.

Incendierile de masini in Berlin le vizeaza in mod special pe cele scumpe. Marti noapte, in vestul orasului au fost incendiate 11 automobile de lux, din marcile Mercedes, BMW si Audi.

Focul s-a extins, cuprinzand inca sapte masini, mai modeste, dar si motociclete. Asta, dupa ce arsesera deja seara noua masini, tot in Berlin.

In Suedia, s-a scos la licitatie o constructie situata pe insula Gotland si inaltata in anul 1750, inclusiv mormantul de pe terenul imobilului, constand dintr-un sarcofg si oseminte bine conservate, dar neidentificate.

S-ar putea ca scheletul sa fie mult mai vechi, intrucat constructia a fost cladita pe fundatiile unei vechi biserici. Pretul de pornire al licitatiei este 4,1 milioane coroane, respectiv 640.000 USD.

In curand, faimoasa roata London Eye nu va mai fi cea mai mare din lume. Luna viitoare, compania Caesars va incepe fundatiile la o roata verticala de 550 m (peste o jumatate de kilometru), in Las Vegas. Punerea in functiune va avea loc la sfarsitul anului 2013. Pana atunci, Londra ramane in top, dar am inteles ca se construieste si in Bucuresti o roata, mai micuta.

La Capetown, in Africa de Sud, o balena sinucigasa s-a lasat adusa de val pe plaja, unde a trait cateva ore. Nu e usor sa impingi o balena inapoi in apa, impotriva vointei ei. Ca urmare, n-a putut-o ajuta nimeni, iar balena a murit in cateva ore.

Curtea regala a Suediei a anuntat oficial joi dimineata ca printul Daniel si printesa Victoria il asteapta pe primul lor nascut in martie viitor. Dupa casatoria, care a avut loc in iunie anul trecut, zvonul despre perspectiva unui mostenitor s-a raspandit de mai multe ori. Privirea fericita a printesei da de inteles ca, de randul acesta, nu e pacaleala.

Un imens incendiu, declansat la etajul 18 intr-o cladire de 30 etaje din Bangkok, a produs pagube considerabile, a perturbat ciruclatia in oras si alimentarea cu utilitati. Performanta sta in aceea ca nu s-a inregistrat nici macar un ranit.

Premiera la Miami: pentru prima oara in lume, s-a nascut un copil dintr-o mama care a fost barbat, dar si-a facut operatie de schimbare de sex si un tata care a fost femeie, dar si-a schimbat si el sexul, prin operatie. Copilul este sanatos, parintii la fel. Despre bunici, nu se spune nimic. Ar fi nostim ca bunicul sa fi fost bunica, sau invers.

In sfarsit, fostului premier al Ucrainei, Iulia Timoseko, I s-a permis sa paraseasca locul unde era detinuta, in legatura cu "dosarul gazelor". In acest timp, partizanii "printesei portocalii" strigau "Rusine!" si "Iuscenko - tradator!", aruncand totodata cu oua in masina lui Iuscenko. Probabil ca, in Ucraina, ouale sunt ieftine.

Droguri super-puternice, vândute pe rețelele de socializare. O doză cât un bob de nisip poate ucide
Droguri super-puternice, vândute pe rețelele de socializare. O doză cât un bob de nisip poate ucide
Mii de postări pe platformele X și SoundCloud fac reclamă la droguri de mare risc. Este vorba de substanțele nitazene, opioide sintetice cu o mortalitate prin supradoză mai mare decât a...
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
#actualitate imagini, #imaginile saptamanii, #stiri externe , #stiri externe
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
v'ar placea sa vedeti oua zburand , musiu Pitigoi !?