Actor de la Hollywood arestat pentru o frauda de 690 milioane de dolari

Joi, 08 Aprilie 2021, ora 02:26
Autor: Lavinia Ionita
Actor de la Hollywood arestat pentru o frauda de 690 milioane de dolariUlterior le-ar fi revandut apoi unor difuzori importanti precum Netflix sau HBO Foto/Pixabay

Zachary Horwitz, in varsta 34 de ani, cu numele de scena Zach Avery, este suspectat ca a solicitat timp de cinci ani investitii in compania sa frauduloasa, scrie AFP, citata de Agerpres.

Acesta pretindea ca achizitioneaza drepturile regionale de distributie a unor filme pe care le-ar fi revandut apoi unor difuzori importanti precum Netflix sau HBO pentru distribuirea in America Latina, explica procuratura din California intr-un comunicat.

Actorul si-a organizat compania, denumita 1inMM Capital, intr-un sistem piramidal Ponzi, o schema frauduloasa prin care a folosit banii unora pentru a-i plati pe altii.
Si-a finantat un stil de viata luxos, astfel. Printre altele, a cumparat o resedinta in Beverlywood pentru suma de 6 milioane de dolari, a subliniat procuratura.

Prin aceasta schema Ponzi, Horwitz a obtinut pana la 690 de milioane dolari de la victimele carora le-a promis o rentabilitate a investitiei de 35%, potrivit Comisiei pentru Bursa si Valori Mobiliare din SUA.

Escrocheria vizeaza circa 227 milioane de dolari, care nu au fost inca rambursati.

Actorul, care a aparut recent in thrillere si filme de groaza precum "Trespassers", risca o pedeapsa de 20 de ani de inchisoare.

 Articol citit de 4099 ori

    Citeste si:
    Comentarii