11 morți și 46 de dispăruți într-un accident minier din zona siberiană a Rusiei. Echipele de salvare acționează la temperaturi polare VIDEO

Joi, 25 Noiembrie 2021, ora 13:47 2560 citiri
În mină se aflau 285 de persoane când a avut loc accidentul FOTO Twitter/ Dalyaz

Cel puțin 11 persoane au murit și 46 rămân dispărute în subteran, după un accident la o mină de cărbune din Rusia care a avut loc joi, 25 noiembrie, au informat oficialii.

Guvernatorul local Serghei Tsivilev a spus că în interiorul minei se aflau 285 de persoane când a avut loc accidentul.

Praful de cărbune a luat foc într-un puț de ventilație din mina Listvyazhnaya din regiunea siberiană a Rusiei, umplând mina cu fum, a declarat agenția de presă TASS, citată de serviciile locale de urgență.

Nu a existat nicio declarație oficială cu privire la cauza accidentului.

Potrivit Reuters, filiala regională a Comitetului de Investigații al Rusiei a deschis un dosar penal pentru neglijență în serviciu.

Tsivilev a spus într-un videoclip pe Telegram că nu a existat „nicio comunicare” cu oamenii din subteran.

„Nu există fum greu, așa că sperăm că nu există incendiu”, a spus Tsivilev, adăugând că sistemele de ventilație ale minei funcționează.

El a asigurat că ceilalți din interiorul minei de cărbune au fost evacuați la suprafață și că 43 de persoane se aflau la spital cu răni, unele în stare critică.

Anchetatorii locali au spus că, pe baza informațiilor preliminare, „un număr de muncitori au suferit otrăvire cu fum”.

Televiziunea de stat rusă a arătat imagini cu salvatori și anchetatori care lucrează la fața locului în zăpadă și temperaturi sub zero, relatează I24 News.

Mina Liztvyazhnaya a fost înființată în 1956 și este deținută de compania SDS-Ugol cu sediul în orașul Kemerovo.

Pe lângă o explozie de metan din 2004, o altă explozie la mină a ucis cinci persoane în 1981, potrivit rapoartelor presei ruse.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News