Academician de la Moscova: SUA și aliații săi reprezintă trecutul, Rusia și China viitorul

Joi, 22 Iulie 2021, ora 05:00
3599 citiri
Academician de la Moscova: SUA și aliații săi reprezintă trecutul, Rusia și China viitorul
Andrey Bystritskiy, decan al Facultății de Comunicații din Moscova FOTO: Global Times

Andrey Bystritskiy, decan al Facultății de Comunicații și Media din Moscova, a dat un interviu unei publicații din China, în care a susținut că în prezent administrația Biden încearcă să unească aliații pentru a stopa expansiunea Chinei și Rusiei, pe plan internațional. De asemenea, profesorul universitar consideră că Statele Unite și țările occidentale prietene reprezintă trecutul, iar Rusia și China viitorul.

Un exemplu în acest sens, este recentul plan anunțat de SUA de a construi o bază spațială în Marea Britanie, în încercarea de a evita amenințările venite din partea Rusiei și Chinei, potrivit opiniei jurnaliștilor chinezi de la Global Times.

Bystritskiy, care este și președintele Fundației pentru dezvoltare și susținere al Clubului de discuții Valdai din capitala Rusiei, apreciază că vizita de acum 50 de ani a lui Henry Kissinger, consilier de secutitate națională al Statelor Unite a fost deoesebit de importantă, la acea vreme.

Rusia atenționează SUA privind intențiile sale: În doar câteva minute, Europa va fi destabilizată

”Kissinger a decis să apeleze la China în anul 1971, iar îmbunătățirea relațiilor dintre cele două țări a contribuit la crearea unui echilibru al puterilor, nou pentru lumea de atunci. Noutatea a fost că, de-a lungul timpului, China s-a transformat într-un alt jucător de mare putere, complet independent, dar asta a durat foarte mult timp”.

Întrebat dacă astăzi s-ar putea găsi o altă personalitate similară cu Kissinger, decanul a dat un răspuns clar. ”Apariția unui gânditor strategic precum Kissinger, pare puțin probabilă astăzi în Statele Unite. SUA și-au dat seama că nu pot învinge URSS-ul și că o confruntare nu era benefică pentru America, însăși”.

Profesorul rus apreciază că ar putea exista o colaborare între cele trei țări SUA-Rusia-China. ”După 50 de ani, vedem că este posibilă o strategie de interacțiune constructivă între aceste trei state din triunghiul SUA-Rusia-China.

Rusia și China, mutare pe plan global: Suntem cea mai puternică alianță, mai tare decât NATO și Pactul de la Varșovia

Dar, punctul meu de vedere este că principale eforturi ar trebui făcute de Statele Unite. Astăzi, ele trebuie să reconsidere radical configurația lumii actuale și rolul acesteia. În același timp, Washingtonul trebuie să-și dea seama care sunt, de fapt, interesele sale”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#relatii SUA Rusia, #relatii China Rusia, #relatii SUA China, #sua rusia china , #Rusia