272 de oameni au murit cand numarau voturi, la cel mai mare scrutin din lume

Luni, 29 Aprilie 2019, ora 08:30 9627 citiri
Foto: Hepta.ro

Peste 270 de membri ai sectiilor de votare din Indonezia au murit, iar alti aproape 2.000 s-au imbolnavit din cauza epuizarii cauzate de numararea buletinelor de vot in cadrul alegerilor de pe 17 aprilie.

Autoritatile din aceasta tara au decis ca pe data de 17 aprilie sa aiba loc, simultan, alegerile prezidentiale, cele parlamentare si cele locale, cu scopul de a reduce costurile, informeaza The Guardian.

Astfel, acesta a fost cel mai mare scrutin din lume organizat intr-o singura zi, dat fiind ca Indonezia este a patra cea mai populata tara din lume.

80 la suta din cei 193 de milioane de alegatori s-au prezentat la cele 800.000 de sectii de votare. Fiecare dintre alegatori a introdus pana la cinci buletine de vot in urne.

Scrutinul desfasurat pe parcursul a opt ore a dus la moartea a 272 de membri ai sectiilor de votare, care au fost nevoiti sa ia fiecare vot la mana.

Cele 272 de persoane au murit din cauza epuizarii, care a dus la aparitia unor boli, in timp ce alte 1.878 acuza probleme de sanatate, a declarat Arief Priyo Susanto, purtator de cuvant al Comisiei Electorale (KPU).

Ministrul Sanatatii a emis o circulara, la 23 aprilie, prin care cere institutiilor medicale sa acorde prioritate membrilor sectiilor de votare, in timp ce Ministerul de Finante a anuntat ca ajuta financiar familiile persoanelor decedate.

KPU este acuzata ca nu a reusit sa managerieze corect munca stafului, conform lui Ahmad Muzani, seful de campanie al candidatului opozitiei Prabowo Subianto.

Prabowo sustine ca unele buletine de vot au fost falsificate in favoarea presedintelui in exercitiu, Joko Widodo.

KPU va incheia numaratoarea voturilor si va anunta castigatorii la 22 mai.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News