Care sunt clanurile ce se ocupă de traficul de droguri în Capitală. Zoicărenii, Toboșarii și Cocalarii, printre cei mai activi

Joi, 09 Iunie 2022, ora 04:00
6877 citiri
Care sunt clanurile ce se ocupă de traficul de droguri în Capitală. Zoicărenii, Toboșarii și Cocalarii, printre cei mai activi
Mascații au descins peste traficanții de droguri FOTO: captură Poliția-DIICOT

Problemele cu drogurile de la SAGA Festival au pus autoritățile române pe jar. De câteva zile, poliția și DIICOT caută droguri la nivelul întregii țări. Primii vizați au fost cei care erau cunoscuți în trecut pentru fapte legate de traficul de droguri.

Zeci de persoane au fost duse la audieri, anchetatorii încercând să afle dacă au vândut droguri la evenimentul unde un tână de 25 de ani a murit din cauza unei supradoze.

Clanul Zoicărenilor, renumit pentru traficul de heroină

Marți dimineață, 8 iunie, clanul Zoicărenilor, a fost ”călcat” de mascați.

Potrivit unor surse judiciare, clanul Zoicărenilor este renumit pentru traficul cu heroină. Este una dintre grupările care au cartierul general în Sectorul 2 al Capitalei, membrii acesteia având domicilii în zona Duzilor, Cireșului, Mătăsari, Teleajenului, Basarabiei și Iancului.

Clanul Zoicăreanu este cunoscut în lumea intrelopă și pentru faptul că, acum aproximativ 20 de ani, i-a alungat, din satul Piteasca, pe liderii temutului clan Caran, care, ulterior, s-au stabilit în Capitală, scrie Gândul.

În 2020, Poliția și DIICOT au mai descins la acest clan după ce au avut informații că dețin heroină și alte droguri pe care le plasau pe piața din Capitală. Atunci peste 20 de persoane au fost aduse la audieri.

Tot de numele Zoicărenilor se leagă și numeroase conflicte armate. Foloseau arme letale și ne letale în reglările de conturi între ei și bandele rivale. Aceste arme erau aduse în România ilegal.

Clanul Toboșarilor, nume grele în traficul de droguri și proxenetism

Când vorbil despre traficul de droguri din Capitală, clanul Toboșarilor face parte din lista scurtă a anchetatorilor. Mulți din această grupare au fost prinși și băgați la închisoare însă ceilalți se ocpuă tot cu această îndeletnicire.

Clanul Toboșarilor este cunoscut însă și pentru proxenetism. Cu mulți ani în urmă această grupare a fost spartă de poliție.

Se întâmpla cu mulți ani în urmă iar femeile exploatate de ei întrețineau relații sexuale cu cetățeni străini, în apartamente de lux sau hoteluri, contra unor sume importante de bani, în special valută. O singură victimă câștiga în jur de 800 de euro de la un singur ”client”.

În 2019, liderul clanului Toboșarilor, Sofian, a murit.

Toboșarii alimentează cu droguri Sectorul 4 al Capitalei dar au dealeri și în Sectorul 5.

Alte clanuri care se ocupă cu traficul de droguri în București

Cocalari, Groparii, Pipina, Ștoacă și Brutaru sunt alte grupări care se ocupă cu traficul de droguri în București.

Tot de droguri se ocupa și clanul Toporaru, membrii acestei grupări tot pe raza Sectorului 2 distribuaiu droguri.

Și clanul Sadoveau a fost printre cei care videnau stupefiante în Capitală. Mulți dintre ei sunt deja băgați după gratii pentru trafic de droguri și proxenetism.

Tânăr mort de supradoză de droguri la festivalul SAGA

În weekend s-a întâmplat o nenorocire la SAGA Festival. Un tânăr care a consumat droguri a murit. Alții au ajuns la spital în stare gravă.

Ca urmare a acestui eveniment, președintele Klaus Iohannis a sugerat Ministerului de Interne să abordeze serios această problemă a drogurilor.

”Este o tragedie și ne pare rău tuturor că se ajunge la astfel de excese. Cred că e nevoie ca organizatorii să fie un pic mai fermi, dar și aici dacă vrem să mergem la rădăcină este nevoie de educație, însă și educația are nevoie de supraveghere și sunt foarte bucuros că domnul ministru de Interne mă însoțește, astăzi, în delegație și sunt convins că deja se lucrează la o abordare.

Noi avem instituții care se ocupă de aceste chestiuni și sper tare mult să ajungem într-o combinație din educație și organizare mai bună la a elimina complet astfel de evenimente tragice”, a declarat președinteke Klaus Iohannis marți, 7 iunie în cadrul unei sesiuni de întrebări adresate de jurnaliștii aflați la o școală unde se serba Ziua Învățătorului.

Douză zile de descinderi la traficanții de droguri

După acest eveniment, poliția și DIICOT au anunțat percheziții în toată țara fiind vizați traficanții de droguri.

Printre aceștia se află clanuri cunoscute dar și dealeri despre care nu s-au auzit prea multe lucruri, ei făzând parte din grupuri restrânse care nu au legătură cu marile grupări de crimă organizată.

Mai multe persoane au fost reținute, unele au fost și arestate după ce la locuințele lor au fost descoperite diferite cantități de stupefiante de mare risc ce urmau să ajungă pe piața din România.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#interlopi, #traficanti droguri Bucuresti, #saga festival 2022 , #clan interlopi