Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Schimbarea care anunță vremuri tulburi în lumea interlopă. Cine ar pregăti răzbunarea pentru moartea șefului clanului Duduienilor

Sambata, 28 Mai 2022, ora 03:17
15106 citiri
Schimbarea care anunță vremuri tulburi în lumea interlopă. Cine ar pregăti răzbunarea pentru moartea șefului clanului Duduienilor
Grațian și Ciprian Pian FOTO: Facebook

Interlopii Laurențiu și Vasile Duduianu și Ionuț Drăghici au voie să iasă din București. Instanța a decis că pot fi în continuare sub control judiciar, după ce au încercat să-l omoare pe cel care l-a ucis pe Emi Pian, dar că au voie să se deplaseze și în județul Ilfov.

Acum au undă verde să-i ”viziteze” rudele lui Ciprian Napy sau să își încheie socotelile cu cei din clanul Vasiloi.

Richard Emanuel Gheorghe este încă în arest pentru că l-a omorât pe Florin Mototolea, alias Emi Pian, pe 4 august 2020, după o răfuială de o partidă de barbut. Însă frații interlopului mort, Laurențiu și Vasile Duduianu, alias Ciprian și Grațian Pian și vărul lor, Ionuț Gheorghe Drăghici pot să-și vadă liniștiți de treburi, ei fiind plasați sub control judiciar.

”Cadoul” primit de rudele lui Emi Pian de la magistrați

Pe 23 mai 2022, Tribunalul București a decis ca cei doi frați ai fostului lider interlop să poată ieși din Capitală

„Admite cererea inculpatului Duduianu Laurențiu de modificare a conținutului controlului judiciar, în sensul că inculpatul va avea obligația de a nu depăși limita teritorială a județului Ilfov și a municipiului București, decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar care a luat măsura sau în fața căruia se află cauza.

Admite cererea inculpatului Duduianu Vasile de modificare a conținutului controlului judiciar, în sensul că inculpatul va avea obligația de a nu depăși limita teritorială a județului Ilfov și a municipiului București, decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar care a luat măsura sau în fața căruia se află cauza.

Respinge, ca neîntemeiată cererea inculpaților Duduianu Laurențiu și Duduianu Vasile de modificare a conținutului controlului judiciar, în sensul de a lua legătura cu martorul Ion Aurel”, au decis judecătorii.

Vărul lor poate să se plimbe în toată țara, însă nu poate trece granițele dacă nu anunță autoritățile.

Ce interlopi ar putea avea acum probleme cu frații lui Florin Mototolea

Deși Ciprian Napy (Richard Emanuel Gheorghe) trăiește în capitală, având vila în Bucureștii noi, clanul Rinu din care face parte activează în județul Ilfov, în comuna Bragadiru.

Cu toate că un nou conflict între cele două clanuri, cel puțin în acest moment, este greu de crezut că va avea loc, nu se poate exclude în totalitate această ipoteză.

Pe de altă parte, clanul Duduianu pare să aibă acum probleme cu interlopii din Clanul Vasiloi.

Iar în acest caz problemele se leagă de dosarul maneliștilor șantajați. Anaser și Lindon Duduianu, nepoții lui Emi Pian, sunt acuzați că au șantajat și jefuit mai mulți maneliști. Au fugit din țară în vara anului 2020. Deși autoritățile nu au dat de ei nici până acum, se pare că cei doi au umblat nestingheriți prin Marea Britanie. Lindon s-a predat între timp însă Anaser este în continuare de negăsit deși face live-uri pe TikTok din America.

Mai nou, Anaser îi acuză pe cei din clanul Vasiloi că ar avea influență asupra anchetatorilor care se ocupă de dosarul maneliștilor. Clanul Vasiloi se ocupă în principiu cu traficul de persoane și are influenţă în localităţile Bragadiru şi Măgurele. Însă împarte Secotul 6 cu interlopii din clanul Duduianu, cele două grupări fiind în război de multă vreme.

Recent, interlopul Anaser Duduianu, a făcut un nou live pe TikTok, din SUA, în care spune că nu este vinovat în dosarul maneliștilor, dar că va face dezvăluiri despre clanul Vasiloi.

”Vreau să fac și eu un anunț în legătură cu dosarul maneliștilor instrumentat de către domnul procuror pus la comanda familiei Vasiloi. Vă promit că voi face tot posibilul ca adevărul să iasă la suprafață și să vă arăt că sunt nevinovat. Și că nu sunt omul periculos despre car mass-media sau presa speculează că eu sunt un om atât de periculos”, a explicat Anaser Duduianu.

Rădăcinile clanului Duduianu sunt în Ilfov

Povestea clanului Duduienilor începe încă de la sfârșitul anilor '80 în comuna Sintești (Ilfov), "raiul" furturilor de fier vechi. Pentru că localitatea era prea mică pentru ambițiile lor, frații Ion, Cristofor și Niculae Duduianu- tatăl lui Florin Mototolea și-au unit forțele și au intrat în "afaceri" în Pantelimon- Sectorul 2 al Capitalei. În această acțiune nu au venit singuri, ci însoțiți de alte facțiuni ale familiei. În caz de nevoie aveau ajutoare la îndemână.

Ferocitatea acestora a dus imediat clanul pe lista celor mai periculoase grupări infracționale din Capitală. Dacă, la început, se ocupau cu furturi de fier vechi sau de spargeri de locuințe, clanul Duduianu și-a făcut un renume din infracțiuni comise cu violență. Au mai fost săltați pentru taxe de protecție, cămătărie și șantaj.

Ce interlopi ”conduc” Ilfovul

Interlopii din Capitală au influențe și în județul Ilfov.

Vasile Fierbântu, zis Sile Peitroi, unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi din sectorul 3, face legea şi în comunele ilfovene Glina şi Popeşti-Leordeni, scrie Adevarul.ro.

Clanul Luptătorilor are în continuare influenţă atât în sectorul 6, cât şi în localităţi învecinate, precum Domneşti, Ciorogârla, Dragomireşti şi Chiajna.

Clanul Geamănu activează în localitățile Mogoşoaia şi Chitila dar și în Otopeni.

Tot în Chitila acţionează şi gruparea Sadoveanu, cunoscută şi sub numele Belgienii. Aceştia controlează şi activitatea infracţională din oraşele Otopeni şi Tunari.

Caranii sunt prezenți în Sectorul 2 al Capitalei dar și în localităţile Dobroeşti şi Voluntari.

Comunele din sudul Capitalei, Jilava, Vidra şi Berceni sunt în subordinea brigăzii Gruia, care se ocupă de taxe de protecţie şi comerţ ilegal cu fier vechi, dar şi cu transportul între comunele ilfovene.

Clanul Vasiloi, care se ocupă cu traficul de persoane are influenţă în localităţile Bragadiru şi Măgurele.

Clanul Rinu are afaceri în zonă limotrofă a capitalei și în comuna Bragadiru din Ilfov.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#interlopi, #gratian duduianu, #ciprian duduianu, #control judiciar, #anaser duduianu, #clanul vasiloi, #ciprian napy , #clan interlopi