Cum au făcut avere în ultimii cinci ani membrii clanului Oaie. 12 interlopi, duși cu mandat în fața instanței

Luni, 19 Septembrie 2022, ora 13:34 4016 citiri
Mașini de lux confiscate de la clanul Oaie FOTO: captură video Poliția Română

Mai mulți membri ai unei grupări de infractori din România au ajuns din nou în mâinile poliției. Anchetatorii au descoperit de unde aveau bani interlopii pentru palate, mașini de lux și terenuri intravilane. La percheziții au fost confiscate sume mari de bani și arme.

Este vorba despre gruparea Oaie, iar 12 dintre membrii acesteia așteaptă luni, 19 septembrie, decizia instanței cu privire la arestarea preventivă.

Ei au fost săltați duminică, 18 septembrie, în urma unor descinderi.

”Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște, cu sprijinul luptătorilor serviciilor pentru acțiuni speciale din județele Giurgiu, Brașov, Prahova și Teleorman, au făcut 13 percheziții domiciliare, în municipiul Târgoviște, comunele Aninoasa, Văcărești, Bucșani și Băleni.

În urma descinderilor, polițiștii au indisponibilizat 14 telefoane mobile, 2.100 de franci elvețieni, 13.500 de lei, 1.050 de euro, bijuterii, documente, înscrisuri și două pistoale de autoapărare supuse autorizării.

Totodată, s-a dispus măsura indisponibilizării în cazul a 10 autovehicule și măsura asigurătorie a sechestrului pentru 6 case, 2 apartamente și 11 terenuri intravilane”, a transmis IGPR într-un comunicat de presă.

De unde făceau interlopii bani

13 persoane au fost aduse la audieri, 12 dintre ei fiind reținuți de poliție pentru 24 de ore.

”Aceștia sunt bănuiți că, în perioada 2016-2022, ar fi exploatat sexual mai multe persoane de sex feminin.

Polițiștii continuă cercetările sub supravegherea procurorului de caz, pentru comiterea infracțiunilor de proxenetism și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română”, a mai arătat poliția.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News