Ce probleme a avut poliția cu interlopii din Bolintin Vale. Tensiuni înaintea înmormântării șoferului de microbuz ucis cu o piatră

Sambata, 15 Ianuarie 2022, ora 09:44 10522 citiri
Proteste în Bolintin Vale, zonă de siguranță publică din cauza romilor FOTO: Captură Facebook

Nicolae Tomescu, șoferul de microbuz omorât pe 9 ianuarie de un tânăr rom din Bolintin Vale este înmormântat sâmbătă, 15 ianuarie.

De aproape o săptămână, în această localitate a fost instituită o zonă specială de siguranţă publică, ceea ce înseamnă suplimentarea în zonă a forţelor Jandarmeriei şi Poliţiei pentru a menţine un climat de ordine publică şi a preveni fapte antisociale.

Șeful IPG Giurgiu, comisarul-șef Cătălin Georgescu, a fost înlocuit din funcție.

Agresorul, legături cu interlopii din clanul Spoitorilor

În ultimele trei seri, locuitorii din Bolintin Vale au ieșit în stradă pentru a cere protecție autorităților.

Unii dintre protestatari spun că agresorul ar face parte din clanul Spoitorilor din Bolintin Vale.

Vineri, 14 ianuarie, mai multe locuințe ale romilor din această localitate implicați în scandalul care a dus la moartea unui șofer de microbuz de 47 de ani au fost percheziționate de poliție. Potrivit localnicilor gruparea respectivă a ocupat un cartier întreg, romii locuind acolo fără forme legale şi de 10 ani și nu fac decât să producă scandal şi infracțiuni. Iar totul se întâmplă sub nasul autorităților.

"În urma percheziţiilor au fost ridicate mijloace de probă", a anunţat directorul Direcției Cabinet din cadrul Poliției Române, Georgian Drăgan, vineri seară.

Autoritățile mai anunță că tânărul care i-ar fi dat cu pavela în cap șoferului de microbuz se află în arest preventiv.

Însă ceilalți trei bărbați care erau cu cel care a comis crima, sunt de negăsit.

Poliția, probleme cu interlopii în Bolintin Vale

În vara anului 2020, când interlopul Florin Mototolea zis Emi Pian, șeful clanului Duduianu, a fost ucis într-o încăierare dintre două clanuri rivale pornită de la o partidă de barbut, la București, în Bolintin Vale s-a dat petrecere.

Pe rețelele de socializare, interlopii au transmis atunci poliției să nu le strice cheful altfel ”îi răstoarnă”, conform România Tv.

„Având în vedere imaginile care au apărut pe o rețea de socializare, polițiștii IPJ Giurgiu s-au sesizat din oficiu și desfășoară activități pentru identificarea persoanelor și dispunerea măsurilor legale”, a transmis poliția la acea vreme.

Istoria Clanului Spoitorilor

Clanul Spoitorilor sau Garda de Fier este condus de liderul interlop Tudor Spoitoru. Cartierul lor este în Sectorul 5 al Capitalei, iar membrii grupării sunt cunoscuți mai ales pentru fapte de violență, proxenetism și trafic de droguri.

Clanul este cunoscut și pentru relațiile apropiate cu Duduienii.

Tot în Bolintin Vale, de-a lungul timpului, au făcut probleme clanurile Ruje și Țoi.

Ministrul Justiției: Ne confruntăm cu fenomenului interlopilor și al clanurilor de crimă organizată

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat, joi la Antena 3, că România se confruntă de ani buni cu fenomenul interlopilor și al clanurilor de crimă organizată care fac calcă în picioare drepturile cetățenilor și fac inaplicabilă legea, în cazul în care sunt și instituții care protejează infractorii.

”Ca idee generală, aş vrea să subliniez că România a rezolvat de mult problema convieţuirii interetnice, a respectului drepturilor minorităţilor. Pe de altă parte, încălcarea stării de legalitate poate conduce la astfel de tragedii.

În al treilea rând, avem de a face cu un fenomen pe care, nu cred că sunt arogant dacă citez o declaraţie pe care am dat-o chiar în 2011 în care am atras atenţia asupra interlopilor şi a clanurilor de crimă organizată care nu numai că fac inaplicabilă legea, dar calcă în picioare drepturile cetăţenilor. Dacă vreţi, e şi o problemă de suveranitate acolo... în momentul în care legea unui stat nu se mai aplică într-o microcomunitate, într-o comunitate locală, despre ce suveranitate mai vorbim?

Noi trebuie să aplicăm legea acolo şi toate instituţiile statului trebuie să concure pentru acest lucru. Dacă parte din aceste instituţii sunt târâte de fenomenul de crimă organizată, de infracţionalitate, lucrurile sunt şi mai grave”, a declarat ministrul Justiţiei, joi seară, la Antena 3.

Predoiu a susţinut că rolul instituţiilor este să protejeze cetăţenii şi nu să ”pactizeze” cu infractorii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News