”Liniuță” între interlopi încheiată cu o condamnare cu executare. Căutat de poliție, Bălănel a fugit de acasă

Autor: N.G.
Marti, 13 Septembrie 2022, ora 21:50
7930 citiri
”Liniuță” între interlopi încheiată cu o condamnare cu executare. Căutat de poliție, Bălănel a fugit de acasă
Interlopul condamnat participa la o ”liniuță” cu un alt șofer FOTO Arhivă Ziare.com

Un interlop Alba Iulia în vârstă de 33 de ani, cu condamnări penale în trecut, inclusiv cu executare, se va întoarce după gratii după ce a primit o nouă pedeapsă în regim de detenție.

UPDATE Polițiștii din Alba Iulia au pus în executare, marți, mandatul de arestare preventivă în ceea ce privește-l pe Bălănel. Conbdamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud pentru executarea pedepsei.

Textul inițial: Adrian B., zis Bălănel, a primit definitiv 3 ani și 3 luni de închisoare după ce a condus un autoturism pe drumurile publice sub influența alcoolului.

”Potrivit fişei de cazier judiciar a acestuia rezultă că a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii pentru infracţiunii extrem de grave, respectiv tentativă de omor, ameninţare, şantaj, proxenetism, ultima condamnare fiind de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 4 ani”, susține instanța de judecată.

Suspendarea pedepsei din 2016 a fost anulată, iar condamnarea a fost adăugată celei din noul dosar. Infracțiunea de conducere sub influența alcoolului a fost constatată în 5 aprilie 2018, iar sentința definitivă a fost pronunțată pe 12 septembrie 2022, la Curtea de Apel Alba Iulia. Polițiștii au mers la domiciliul acestuia pentru a pune în executare mandatul de arestare, dar nu a fost găsit. Urmează ca Bălănel să fie dat în urmărire națională și, probabil, internațională.

”Inculpatul a condus autoturismul marca BMW Seria 3 cu număr de înmatriculare (...) în timp ce avea o îmbibație alcoolică peste limita legală pe Bulevardul Horea din Alba Iulia, din direcția Hotel Cetate spre Calea Moților, cu viteză peste limita legală, nu a oprit la semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție, continuându-și deplasarea pe str. Calea Moților. La intersecția cu strada Detunata a efectuat virajul la stânga, nu a adaptat viteza și a intrat în coliziune cu gardul imobilului nr. 37 de pe strada Detunata, ulterior fugind de la locul accidentului”, astfel este descrisă pe scurt fapta acestuia. Interlopul era într-o întrecere cu o altă mașină, care însă nu a putut fi urmărită de polițiști.

Ajuns de un polițist, dar fără a fi imobilizat

În procesul verbal de constatare a infracțiunii flagrante, polițiștii au descris șoferul autoturismului implicat în eveniment, care după momentul impactului a coborât din autoturism și a început să fugă pe strada Tulnicului, ca fiind o persoană, de sex masculin, constituție atletică, cu înălțimea de aproximativ 1,85 metri, îmbrăcat în trening de culoare gri.

”Unul dintre martori (polițist – n.r.) a alergat în urma conducătorului autoturismului și a reușit să îl tragă de mâna spre el, moment în care i-a observat fizionomia, însă nu l-a putut imobiliza și legitima, acesta smucindu-se, și intrând în scara blocului MV3, situat pe bulevardul Revoluției 1989, a cărui ușă a fost deschisă de o persoana de sex feminin.

Martorul a precizat că în momentul în care a prins de mână respectiva persoană, i-a văzut clar toate particularitățile feței, iar după aproximativ 5 minute, persoana respectivă s-a întors la locul accidentului, însoțit de alte trei persoane. Imediat, martorul l-a recunoscut pe bărbatul respectiv ca fiind cel care a coborât de la volanul autoturismului BMW, autoturism pe care l-a urmărit și a procedat la identificarea acestuia”, se afirmă în hotărârea instanței de judecată.

Adrian B. era însoțit de un bărbat care a declarat că el ar fi condus autoturismul, iar după accident s-ar fi speriat și ar fi fugit. Agenții de politie au procedat la testarea cu aparatul etilotest a celor doi, rezultatul fiind 0,52 mg/l alcool în cazul lui B. A. și 0,00 mg/l în cazul celuilalt bărbat, inculpatul fiind dus ulterior la Spitalul Județean Alba Iulia în vederea recoltării de probe biologice. A rezultat o îmbibație de 1,10 g/l la prima probă și 0,95 g/l la a doua probă.

Acesta nu a recunoscut în niciun moment săvârșirea infracțiunii și și-a schimbat declarațiile de mai multe ori. Instanţa a mai reținut că deşi a fost condamnat la pedepse privative de libertate în trecut, acesta şi-a continuat activitatea infracţională, ”dând dovadă că măsurile aplicate nu l-au responsabilizat până în prezent şi nu au fost suficiente pentru ca inculpatul să conştientizeze gravitatea şi consecinţele faptelor sale”.

Cum a reușit legendarul Boris Becker să scape de falimentul personal. Fostul tenismen a stat la închisoare
Cum a reușit legendarul Boris Becker să scape de falimentul personal. Fostul tenismen a stat la închisoare
Justiţia britanică a decis să închidă procedura de faliment personal împotriva fostului jucător german de tenis Boris Becker, în urma unui acord cu avocaţii săi, a anunţat joi...
Creștere alarmantă a consumului de alcool pentru minorii cu vârsta între 11-15 ani. Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere măsuri de limitare a accesului la băuturi
Creștere alarmantă a consumului de alcool pentru minorii cu vârsta între 11-15 ani. Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere măsuri de limitare a accesului la băuturi
Consumul de alcool şi de ţigări electronice în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani este "alarmant", potrivit unui raport al filialei europene a Organizaţiei Mondiale a...
#interlop, #inchisoare, #Sofer, #alcool, #disparitie , #justitie