Cum a scăpat de patru ani de închisoare interlopul care a intrat cu Mercedesul într-un cărucior în care se afla un bebeluș

Marti, 04 Octombrie 2022, ora 03:45
10231 citiri
Cum a scăpat de patru ani de închisoare interlopul care a intrat cu Mercedesul într-un cărucior în care se afla un bebeluș
Florin BLoju, condamnat la închisoare cu executare printr-o decizie definitivă FOTO captură video

Florin Bloju, interlopul care a intrat cu mașina într-un cărucior în care se afla un bebeluș de doar șase luni, a fost condamnat la un an, trei luni și zece zile închisoare, în regim de detenție, şi 4500 lei amendă penală. Sentința a fost dată de Curtea de Apel București și este definitivă.

Anterior, Bloju primise o pedeapsă mult mai aspră. Tribunalul București l-a găsit vinovat pentru tentativă de omor și l-a condamnat la cinci ani și două luni de închisoare în regim de detenție. În plus, prima instanță a decis și confiscarea mașinii, un Mercedes, considerată ca fiind arma cu care a fost săvârșită fapta.

În apel însă, situația a luat o cu totul altă turnură. Instanța Curții de Apel București a schimbat încadrarea faptelor, astfel că Bloju a fost găsit vinovat în final pentru lovire și alte violențe. Judecătorii de la această instanță au considerat că șoferul nu a avut intenția de a ucide bebelușul din căruciorul pe care l-a lovit cu mașina, scopul fiind acela de a-l speria pe tată cu care avusese un conflict.

Scandalul s-a petrecut în data de 15 ianuarie 2021 pe o stradă intens circulată din sectorul 6, București, unde mașinile erau parcate pe ambele sensuri de mers. Tatăl copilului a explicat că se afla pe trotuar unde își plimba copilul de șase luni cu căruciorul, încercând totodată să se strecoare printre mașini.

La un moment dat a văzut un autoturism Mercedes care a încercat să depășească alte mașini urcându-se pe trotuar. Cei doi au avut o altercație, fiecare reproșându-și că nu se dă la o parte din drum, pentru ca în cele din urmă șoferul să demareze brusc lovind aparent cu intenție căruciorul în care se afla copilul.

În același timp tatăl copilului a fost rănit ușor la picior. Imediat după acest incident, Bloju a plecat de la fața locului, tatăl copilului chemând poliția.

Interlopul a fost inițial arestat preventiv, iar ulterior plasat în arrest la domiciliu, fiind inculpat pentru tentativă de omor și deferit justiției pentru această faptă.

Deși tatăl copilului a avut ca probă o filmare pe care a făcut-o cu telefonul mobil în care se vede clar cum căruciorul este lovit cu mașina, Curtea de Apel București a apreciat că în această situația acuzația de tentativă de omor este exagerată, prin urmare și pedeapsa de 5 ani de închisoare este mult prea mare.

De asemenea, Curtea a anulat confiscarea autoturismului Mercedes considerând că o astfel de pedeapsă este disproporțională cu fapta pentru care a fost acuzat bărbatul, având în valoare valoarea autoturismului.

În plus, Curtea de Apel București a decis să confiște de la Bloju suma de 3000 lei, ”reprezentând confiscarea, în parte, prin echivalent bănesc, a autoturismului”, potrivit portalului instanței de judecată. Tot prin decizie judecătorească, individului i-a fost interzis dreptul de a conduce categoriile de vehicule pentru care este necesar permisul de conducere categoria B, pe o perioadă de 3 (trei) ani.

Florin Bloju (56 de ani), potrivit unor surse judiciare, este un cunoscut bătăuș care controlează o parte din cartierul Drumul Taberei. Acesta este, printre altele, absolvent al unei facultăți de sport și antrenor de box.

Un român a plecat în Austria cu taxiul ca să-și sugrume rivalul în dragoste. Cursa l-a costat 900 de euro
Un român a plecat în Austria cu taxiul ca să-și sugrume rivalul în dragoste. Cursa l-a costat 900 de euro
Un cetățean român de 31 de ani a fost condamnat marți, 26 martie, la doi ani și jumătate de închisoare în Austria, după ce s-a dus în Stiria cu un taxi ca să-l bată pe noul iubit al...
Ce ”bombă” ar fi! Echipa de Formula 1 care îl vrea pe Max Verstappen: ”Avem un loc liber”
Ce ”bombă” ar fi! Echipa de Formula 1 care îl vrea pe Max Verstappen: ”Avem un loc liber”
Olandezul Max Verstappen (Red Bull) ar fi în fruntea listei posibililor înlocuitori ai septuplului campion mondial de Formula 1 Lewis Hamilton, în 2025, dacă ar fi disponibil, conform...
#interlop, #interlopi bucuresti, #carucior de copii, #Mercedes, #tentativa omor, #Curte Apel Bucuresti , #stiri juridice