Cum a scăpat de patru ani de închisoare interlopul care a intrat cu Mercedesul într-un cărucior în care se afla un bebeluș

Marti, 04 Octombrie 2022, ora 03:45 8635 citiri
Florin BLoju, condamnat la închisoare cu executare printr-o decizie definitivă FOTO captură video

Florin Bloju, interlopul care a intrat cu mașina într-un cărucior în care se afla un bebeluș de doar șase luni, a fost condamnat la un an, trei luni și zece zile închisoare, în regim de detenție, şi 4500 lei amendă penală. Sentința a fost dată de Curtea de Apel București și este definitivă.

Anterior, Bloju primise o pedeapsă mult mai aspră. Tribunalul București l-a găsit vinovat pentru tentativă de omor și l-a condamnat la cinci ani și două luni de închisoare în regim de detenție. În plus, prima instanță a decis și confiscarea mașinii, un Mercedes, considerată ca fiind arma cu care a fost săvârșită fapta.

În apel însă, situația a luat o cu totul altă turnură. Instanța Curții de Apel București a schimbat încadrarea faptelor, astfel că Bloju a fost găsit vinovat în final pentru lovire și alte violențe. Judecătorii de la această instanță au considerat că șoferul nu a avut intenția de a ucide bebelușul din căruciorul pe care l-a lovit cu mașina, scopul fiind acela de a-l speria pe tată cu care avusese un conflict.

Scandalul s-a petrecut în data de 15 ianuarie 2021 pe o stradă intens circulată din sectorul 6, București, unde mașinile erau parcate pe ambele sensuri de mers. Tatăl copilului a explicat că se afla pe trotuar unde își plimba copilul de șase luni cu căruciorul, încercând totodată să se strecoare printre mașini.

La un moment dat a văzut un autoturism Mercedes care a încercat să depășească alte mașini urcându-se pe trotuar. Cei doi au avut o altercație, fiecare reproșându-și că nu se dă la o parte din drum, pentru ca în cele din urmă șoferul să demareze brusc lovind aparent cu intenție căruciorul în care se afla copilul.

În același timp tatăl copilului a fost rănit ușor la picior. Imediat după acest incident, Bloju a plecat de la fața locului, tatăl copilului chemând poliția.

Interlopul a fost inițial arestat preventiv, iar ulterior plasat în arrest la domiciliu, fiind inculpat pentru tentativă de omor și deferit justiției pentru această faptă.

Deși tatăl copilului a avut ca probă o filmare pe care a făcut-o cu telefonul mobil în care se vede clar cum căruciorul este lovit cu mașina, Curtea de Apel București a apreciat că în această situația acuzația de tentativă de omor este exagerată, prin urmare și pedeapsa de 5 ani de închisoare este mult prea mare.

De asemenea, Curtea a anulat confiscarea autoturismului Mercedes considerând că o astfel de pedeapsă este disproporțională cu fapta pentru care a fost acuzat bărbatul, având în valoare valoarea autoturismului.

În plus, Curtea de Apel București a decis să confiște de la Bloju suma de 3000 lei, ”reprezentând confiscarea, în parte, prin echivalent bănesc, a autoturismului”, potrivit portalului instanței de judecată. Tot prin decizie judecătorească, individului i-a fost interzis dreptul de a conduce categoriile de vehicule pentru care este necesar permisul de conducere categoria B, pe o perioadă de 3 (trei) ani.

Florin Bloju (56 de ani), potrivit unor surse judiciare, este un cunoscut bătăuș care controlează o parte din cartierul Drumul Taberei. Acesta este, printre altele, absolvent al unei facultăți de sport și antrenor de box.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News