Exoticul om de afaceri care vrea să cumpere Inter Milano

Marti, 07 Noiembrie 2023, ora 11:04
2432 citiri
Exoticul om de afaceri care vrea să cumpere Inter Milano
Thomas Zilliacus, finlandezul fost la Nokia care face afaceri în Singapore vrea să cumpere Inter Milano FOTO X

Omul de afaceri finlandez Thomas Zilliacus, un candidat surpriză şi în mare parte necunoscut pentru a prelua Manchester United, și-a declarat intenția de a cumpăra Inter Milano, scrie presa italiană.

"Vorbesc serios: săptămâna aceasta sau cel târziu săptămâna viitoare, actualul proprietar al lui Inter va primi o ofertă potrivită pentru a cumpăra clubul", a declarat el într-un interviu publicat pe site-ul cotidianului La Repubblica.

Zilliacus susţine că a strâns 2,5 miliarde de euro pentru a cumpăra Inter Milano, liderul campionatului italian şi vicecampioană în ultima ediţie a Ligii Campionilor, graţie "unei mulţimi de investitori, mari şi mici, familii şi investitori instituţionali", ale căror nume şi naţionalităţi nu a dorit să le dezvăluie. Oferta, a explicat el, ar fi făcută de "XXICenturyCapital, o companie cu sediul în Singapore interesată de fotbal şi de modă".

Inter Milano, de 19 ori campioană a Italiei şi de trei ori câştigătoare a Ligii C1/Campioanelor, este controlată din 2016 de grupul chinez Suning şi de omul de afaceri Steven Zhang. Revista Forbes evaluează clubul italian la 1,03 miliarde de dolari (960 milioane de euro).

Zilliacus este un fost director executiv al Nokia, care susţine că şi-a construit averea în sectorul tehnologic asiatic. El locuieşte în Singapore, unde a înfiinţat în 1998 fondul de investiţii Mobile FutureWorks (MFW), specializat în noile tehnologii. Compania, care nu este listată la bursă, susţine că activează în domeniul reţelelor de socializare, al serviciilor de plată online, al sporturilor electronice, al videoclipurilor online şi al imobiliarelor. Oferta sa de cumpărare a clubului Manchester United nu a avut suces.

Bucurie nebună la Inter Milano. Fotbaliștii au dansat pe manele românești VIDEO
Bucurie nebună la Inter Milano. Fotbaliștii au dansat pe manele românești VIDEO
Inter Milano a cucerit al 20-lea titlu de campioană a Italiei din istoria sa, după ce a reuşit să o învingă la limită, cu scorul de 2-1, pe marea sa rivală AC Milan, luni seara, în...
Inter e campioana Italiei după ce s-a impus în Derby della Madonnina
Inter e campioana Italiei după ce s-a impus în Derby della Madonnina
Echipa italiană Inter Milano a învins luni seara, în deplasare, scor 2-0, formaţia AC Milan, în Derby della Madonnina. Cu această victorie Inter a devenit, matematic, campioana Italiei....
#Inter Milano, #oferta, #finlandez, #Nokia, #singapore, #zilliacus , #stiri Campionat European