Adio laptopuri si notebookuri! Urmeaza generatia Ultrabook

Joi, 02 Iunie 2011, ora 08:05
4489 citiri
Adio laptopuri si notebookuri! Urmeaza generatia Ultrabook

Mai ieftine de 1.000 de dolari. Mai subtiri de un inch. Sean Maloney, vicepresedintele executiv al Intel, ne promite ca asa vor arata, pana la sfarsitul lui 2012, laptopurile construite cu chipurile Intel. Maloney le-a dat si un nume: Ultrabook!

Obsesia pentru "subtire si usor" face parte din efortul Intel de a contracara amenintarea procesoarelor bazate pe arhitectura ARM Nvidia care domina in prezent piata smartphoneurilor si a tabletelor, conform Forbes.

Procesoarele cu consum redus de energie pentru notebookuri vor permite producatorilor de computere sa construiasca device-uri care vor semana mai mult cu smartphoneurile si tabletele din zilele noastre decat cu notebookurile. Ganditi-va la MacBook Air al Apple ca la o mostra din ce ne rezerva viitorul: componente cum ar fi coolerele voluminoase vor disparea.

Firmele de servere construite pentru a intretine aceste noi deviceuri se vor inmulti. Cel putin asta spera Intel. Moloney estimeaza ca un server bazat pe procesoare Intel va fi indeajuns pentru 600 de noi smartphoneuri sau 122 de noi tablete conectate la Internet. Citeste mai multe despre Adio laptopuri si notebookuri! Urmeaza generatia ULTRABOOK pe Business24.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#laptopuri ultrabook, #lansare ultrabook, #generatia ultrabook , #lansare