Putin s-a întâlnit cu Viktor Orban în China. ”Nu am fost niciodată într-o situație atât de dificilă” VIDEO

Marti, 17 Octombrie 2023, ora 14:14
5716 citiri
Putin s-a întâlnit cu Viktor Orban în China. ”Nu am fost niciodată într-o situație atât de dificilă”
VIDEO
Orban vreal ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei FOTO Twitter

Președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit la Beijing cu premierul maghiar Viktor Orban înainte de începerea forumului One Belt, One Road.

Putin și Orban au discutat despre livrările de petrol și gaze rusești către Budapesta, precum și despre progresul construcției unei centrale nucleare în Ungaria, de care se ocupă compania rusă Rosatom.

Potrivit dictatorului rus, în actualele condiții geopolitice dificile, relațiile dintre Budapesta și Moscova se dezvoltă.

Jurnaliștii Reuters notează că aceasta este prima întâlnire personală dintre Orban și Putin după invazia rusă pe scară largă a Ucrainei. Anterior, ministrul maghiar de externe, Peter Szijjártó, a vizitat Moscova de mai multe ori.

Budapesta se opune aderării Ucrainei la UE.

În timpul întâlnirii cu Putin, Orban a subliniat că este esențial ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei, oprirea ostilităților din Ucraina și oprirea fluxului de refugiați. Totuși, premierul ungar nu a spus cum ar trebui făcut acest lucru.

Orbán i-a mulțumit lui Putin pentru faptul că Rosatom rămâne un partener al Ungariei. Potrivit acestuia, Ungaria nu a dorit niciodată să intre în conflict cu Rusia: "Nu am fost niciodată într-o situație atât de dificilă [ca astăzi]".

Reamintim că pe 17 octombrie, Putin și-a început vizita de două zile în China. Anterior, Viktor Orban a spus că președintele Federației Ruse nu este un criminal de război, iar Ucraina nu poate fi considerată un stat suveran.

Discuții în Qatar despre planul Ucrainei pentru încheierea războiului. Care sunt cererile Kievului
Discuții în Qatar despre planul Ucrainei pentru încheierea războiului. Care sunt cererile Kievului
Consilieri de securitate națională și înalți oficiali din întreaga lume se vor întâlni la Doha în acest weekend pentru a discuta planurile pentru un summit cu privire la condițiile...
Cel mai puternic om al lui Putin: Cum vor fi anihilate Statele Unite și de ce Siberia este o țintă pentru Occident
Cel mai puternic om al lui Putin: Cum vor fi anihilate Statele Unite și de ce Siberia este o țintă pentru Occident
Nikolai Patrușev este al doilea cel mai puternic om de la Moscova, fiind practic mâna dreaptă a lui Putin. În prezent, șeful Consiliului de Securitate al Rusiei, Patrușev este un fost coleg...
#intalnire, #Vladimir Putin, #Viktor Orban, #China, #discutii , #stiri Viktor Orban