Cea mai periculoasă insulă de pe Pământ: De acolo nimeni nu s-a mai întors VIDEO

Vineri, 29 Martie 2024, ora 00:14
18658 citiri
Cea mai periculoasă insulă de pe Pământ: De acolo nimeni nu s-a mai întors VIDEO
Insula North Sentinel este cea mai periculoasă de pe Pământ FOTO: Wikipedia

În lumea modernă a secolului al XXI-lea mai există numeroase lucruri neobișnuite pe glob, care par de necrezut pentru epoca noastră. Unul dintre acestea îl reprezintă o zonă misterioasă numită North Sentinel, aflată într-un arhipelag din Golful Bengal, cea mai periculoasă insulă de pe Pământ.

Așezarea are numai 60 de kilometri pătrați, însă de aici nimeni nu s-a mai întors în viață din cauza indigenilor, ce trăiesc acolo și care nu au niciun contact cu exteriorul.

Insula North Sentinel are aproximativ 8 kilometri (5,0 mile) lungime și 7 kilometri (4,3 mile) lățime și este situată în Oceanul Indian, fiind înconjurată de recife de corali, nu are porturi naturale, iar în afară de țărm este în mare parte acoperită de junglă, potrivit Express.

Nimeni dintre cei care au călcat pe insulă nu a trăit pentru a spune povestea și toate călătoriile au fost interzise de către autoritățile din regiune. Nu este periculos din cauza animalelor sălbatice sau a toxinelor, ci din cauza oamenilor indigeni care trăiesc acolo.

Descoperirea medicilor din SUA care dă totul peste cap: Un pahar pe zi dintr-o băutură ține inima sănătoasă

Locuitorii din North Sentinel fac parte dintr-un trib indigen necontactat, cu un număr de locuitori în mare parte necunoscut (estimat între 80 și 150 în 2011), care trăiesc în izolare voluntară. Din anii 1800, ei și-au apărat insula cu forță.

Au atacat în mod repetat bărci care se apropiau prea mult, fie intenționat, fie accidental. Ei aruncă cu săgeți în bărci și elicoptere, unele atacuri ducând la rănirea și moartea celor curioși.

În 2006, au ucis doi pescari care au plecat spre țărm, iar în 2018, au ucis un misionar creștin american care a încercat să ia contact ilegal de trei ori, plătind pescarii locali să-l ducă pe insulă, astfel încât să poată converti tribul.

Descoperirea care îngrozește oamenii: Ceva din aer pătrunde în organism și provoacă infarct și atac cerebral

Se crede că locuitorii insulei trăiesc în grupuri de colibe înclinate și au construit canoe cu stabilizatoare pe care le manevrează cu bețe lungi pentru pescuit.

Dacă sunt ca oamenii andamanezi de pe o insulă din apropiere, probabil că se hrănesc cu fructe și tuberculi care cresc sălbatic pe insulă, ouă de la pescăruși sau țestoase și vânat mic, cum ar fi porcii sălbatici sau păsările.

Ei poartă arcuri și săgeți, precum și sulițe și cuțite, țes coșuri din plasă și au fost auziți, de cei din bărcile din apropiere, cântând.

Boala unui organ vital s-a răspândit rapid, devenind numărul 1 în lume: Depășește afecțiunile de inimă

Un cutremur din 2004 a provocat un tsunami, dar locuitori din insula North Sentinel au părut că au supraviețuit. După aceea, guvernul indian a zburat în zonă cu un echipaj pentru a-i verifica pe insulari și a fost întâmpinat cu săgeți și sulițe aruncate în elicopter.

Guvernul indian interzice călătoria pe insulă pentru a proteja tribul rămas departe de bolile „continentale”, cu care nu a avut niciun contact și, prin urmare, nicio imunitate.

Deși marina indiană patrulează zona pentru a ține oamenii departe, ei nu interferează cu locuitorii insulei și nu îi judecă pentru uciderea celor care încearcă să vină la țărm.

Insulă din Italia „invadată” de turiști. Cum arată locul vizitat zilnic de 16.000 de persoane FOTO/VIDEO
Insulă din Italia „invadată” de turiști. Cum arată locul vizitat zilnic de 16.000 de persoane FOTO/VIDEO
Italienii se plâng că nu mai au loc de turiști. Până la 16.000 de turişti ajung zilnic pe insula Capri din Marea Mediterană, depăşindu-i pe cei 12.900 de rezidenţi, iar mulţi dintre...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#insula, #cel mai periculos loc Pamant, #Oceanul Indian, #India, #arhipelag, #insulele virgine, #indigeni, #triburi necunoscute , #stiri externe