”Fără Insula Șerpilor, Ucraina ar fi fost distrusă economic de ruși”. Dezvăluirile serviciilor secrete de la Kiev VIDEO

Vineri, 17 Martie 2023, ora 18:40
10673 citiri
”Fără Insula Șerpilor, Ucraina ar fi fost distrusă economic de ruși”. Dezvăluirile serviciilor secrete de la Kiev VIDEO
Filmul a arătat luptele care au avut loc pe insulă pe 8 mai 2022 FOTO Youtube

Controlul Rusiei asupra Insulei Șerpilor a amenințat Ucraina cu distrugerea economică. Transportul din porturile ucrainene era imposibil, spune șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Kiril Budanov, în documentarul „Marea. Bătălia pentru Insula Șerpilor.

"Fără restabilirea controlului asupra insulei Șerpilor, orice transport maritim din porturile Ucrainei era imposibil. Fără aceasta, rușii ne-ar distruge pur și simplu economic", a spus Budanov.

Forțele armate au recunoscut că scufundarea crucișatorului rus Moskva, care a fost lovit de rachetele Neptune, a jucat un rol major în eliberarea insulei de invadatori. Distrugerea logisticii inamicului în teritoriul capturat și distrugerea navelor și ambarcațiunilor sale de debarcare sunt, de asemenea, considerate importante.

„În ceea ce privește componenta aeriană, celebrele drone Bayraktar au funcționat din primele zile de război, începând din regiunea Herson, și pentru prima dată, Ucraina le-a folosit în luptă împotriva țintelor navale”, a spus viceamiralul Alexei Neijpapa, comandantul forțelor navale ucrainene.

Filmul a arătat zborul și aterizarea elicopterelor, precum și luptele care au avut loc pe insulă pe 8 mai 2022. Operațiunea a fost efectuată de forțele speciale ale GUR și „Alfa” ale SBU (serviciul ucrainean de securitate).

"Pe vremea aceea, erau puține argumente. Toată lumea înțelegea că aceasta este o operațiune grea, dar nimeni nu putea da înapoi, pentru că nu era nimeni care să spună nu", a spus soldatul cu indicativul „Șaman”, comandantul unității de forțe speciale GUR.

Un luptător cu indicativul „Skin”, comandantul uneia dintre grupurile de asalt al forțelor speciale GUR, a spus că bătălia a fost „epică”. Potrivit acestuia, Forțele Armate ale Federației Ruse aveau un loc unde să se ascundă și și-au schimbat rapid pozițiile și erau pregătite pentru apărare.

GUR spune că toate cele opt aeronave s-au întors de la Insula Șerpilor nedeteriorate. Cu toate acestea, un avion de luptă rusesc Su-30 a doborât un elicopter Mi-14 lângă coasta Odesei. Atunci a decedat comandantul adjunct al Marinei Forțelor Armate Ucrainene, colonelul Ihor Bedzai.

Alertă majoră la granița NATO cu Ucraina. După atacul masiv al rușilor, Polonia și-a mobilizat avioanele proprii şi pe cele aliate
Alertă majoră la granița NATO cu Ucraina. După atacul masiv al rușilor, Polonia și-a mobilizat avioanele proprii şi pe cele aliate
Comandamentul operaţional al forţelor armate poloneze şi-a mobilizat propriile avioane şi pe cele aliate din cauza atacului intens cu rachete al Rusiei asupra teritoriului ucrainean care a avut...
Țările NATO analizează posibilitatea să doboare rachete rusești, după incidentele din Polonia
Țările NATO analizează posibilitatea să doboare rachete rusești, după incidentele din Polonia
Ministrul adjunct de externe al Poloniei a declarat marţi că NATO ia în considerare posibilitatea de a doborî rachetele ruseşti care se apropie prea mult de frontierele Alianţei...
#Insula Serpilor, #cucerire, #Ucraina, #control, #importanta, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina