Cum le-au nimicit ucrainenii armele rușilor de pe Insula Șerpilor. Cât mai este până la eliberarea totală

Joi, 23 Iunie 2022, ora 10:48 4832 citiri
Insula Şerpilor este ocupată de Marina Rusă încă de la începutul războiului Foto: Twitter/ OSINT

Armata ucraineană a anunţat că a distrus mai multe poziţii şi arme ale trupelor ruse de pe Insula Şerpilor din Marea Neagră.

Insula Şerpilor este ocupată de Marina Rusă încă de la începutul războiului, iar operaţiunea forţelor ucrainene împotriva inamicului continuă, anunţă armata ucraineană.

Sergii Bratciuk, purtătorul de cuvânt al administraţiei militare regionale Odesa, a declarat pe Telegram: ”Veşti bune... armata noastră a lovit un alt sistem de rachete de tip Pantsir”.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Pantsirul este o armă de apărare aeriană pe care ruşii au trimis-o pe Insula Şerpilor.

”Există confirmarea din partea armatei cu privire la înfrângerea ţintelor militare ale garnizoanei ruse temporare”, a spus Bratciuk.

”Vorbim de două complexe de rachete şi tunuri antiaeriene, de o staţie radar, mai multe unităţi de vehicule şi mai mulţi militari”, a adăugat el.

Miercuri, direcţia de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării a precizat că ”operaţiunea va continua până la eliberarea totală a Insulei Şerpilor”.

Comandamentul operaţional sudic al armatei a anunţat marţi că a lansat ”atacuri direcţionate prin folosirea diferitelor forţe” pe insulă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News