Instagram lansează noi funcții menite să protejeze copiii în mediul online

Marti, 07 Decembrie 2021, ora 14:30
1490 citiri
Instagram lansează noi funcții menite să protejeze copiii în mediul online
Noile funcții sunt menite să facă aplicația un loc mai sigur pentru tinerii care o utilizează FOTO Pexels.com

Instagram a anunțat lansarea unor noi funcții care sunt menite să facă aplicația un loc mai sigur pentru tinerii care o utilizează. Prima și probabil cea mai importantă dintre acestea se numește „Take a Break” și este disponibilă în SUA, Marea Britanie, Canada și Australia încă de astăzi, urmând să se extindă pe bătrânul continent în scurt timp.

Noua funcție are rolul de a-i întreba pe utilizatorii care stau pe Instagram o perioadă lungă de timp dacă vor să „ia o pauză”. De asemenea, va exista opțiunea de a seta remindere pentru a lua o pauză de la social media, iar utilizatorii adolescenți ai aplicației vor fi cei care vor primi cel mai des notificări cu privire la această funcție, alături de diferite „tips” cu privire la felul în care aceștia pot „reflecta” la timpul petrecut pe internet.

În martie 2022, Instagram va lansa și noi unelte pentru părinți care le vor putea permite să vadă cum își petrec timpul copiii lor pe Instagram. Va exista și o opțiune prin care părinții vor fi notificați dacă o persoană este raportată de copilul lor.

O altă funcție care s-ar putea dovedi foarte utilă se va afla la început în stadiu experimental și le va permite unor utilizatori să își șteargă activitatea de pe aplicație din perioada în care erau foarte tineri. Aceasta include orice fotografii și videoclipuri postate, precum și like-urile și comentariile din acea perioadă. Această noutate va veni în ianuarie.

Noile funcții pe care le va introduce Instagram vin în contextul în care liderul companiei, Adam Mosseri, urmează să depună mărturie în fața senatului american, în cadrul unor audieri care au legătură cu protejarea copiilor în mediul online. Instagram și Facebook au fost ținta unor acuze grave în utlimele luni, ca urmare a dezvăluirilor făcute de Frances Haugen, fostă angajată a Facebook, despre efectele pe care le au aceste rețele sociale asupra tinerilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Facebook introduce o nouă interfață pentru vizionarea clipurilor video
Facebook introduce o nouă interfață pentru vizionarea clipurilor video
Facebook, platforma de socializare deținută de Meta, aduce o schimbare semnificativă în modul în care utilizatorii pot viziona clipurile video, oferind acum o interfață full-screen...
#Instagram, #copii Internet, #social media, #Facebook, #functii, #noutate , #instagram