Premierul, despre dotarea cu armament a inspectorilor ANAF: ”Tragi după camioane, eşti John Wayne?”

Miercuri, 28 Februarie 2024, ora 23:37
3230 citiri
Premierul, despre dotarea cu armament a inspectorilor ANAF: ”Tragi după camioane, eşti John Wayne?”
Premierul infirmă informația că inspectorii ANAF vor fi înarmați FOTO Facebook/ANAF

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, 28 februarie, că inspectorii ANAF nu vor purta pistoale, iar o astfel de prevedere legală este o "tâmpenie", aceştia putând cere suport de la Jandarmerie şi de la Ministerul pentru acţiunile de control.

Şeful Guvernului a fost întrebat, la România Tv, dacă angajaţii ANAF vor purta "pistol la cingătoare".

"E o prostie. Este o prostie şi rămâne o prostie. Am discutat şi astăzi în şedinţa de Guvern, dacă te duci într-un control undeva ceri suport de la Jandarmerie şi de la Ministerul de Interne", a răspuns premierul Ciolacu.

El a afirmat că există o prevedere legislativă legată de dotarea cu arme de când s-a înfiinţat ANAF, dar "astăzi s-a descoperit această tâmpenie".

"Cineva de la ANAF şi-a dorit să aibă pistol. Nu o să aibă nimeni niciun pistol. Au probleme, cer suportul de la Jandarmerie şi de la MAI. În ce tragi, după camioane?! Eşti John Wayne?", a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat, luni, că inspectorii ANAF vor fi înarmaţi pentru a putea face faţă provocărilor din timpul misiunilor.

Acesta a explicat în ce context ar avea nevoie un inspector antifraudă să poarte armă. "În momentul în care confiscă anumite bunuri, pentru că ele provin din activităţi economice ilicite, atunci se pot produce anumite situaţii neplăcute care pot duce şi la utilizarea... Gândiţi-vă la situaţia în care trebuie confiscat un bun şi reacţia pe care o poate avea proprietarul acelui bun din perspectiva relaţiei cu inspectorul antifraudă ", a declarat Boloş.

Ministrul Boloş a precizat că decizia privind militarizarea Direcţiei Antifraudă Fiscală este una care va fi implementată în timp şi nu de îndată, întrebat dacă inspectorii antifraudă fiscală ştiu să folosească o armă.

"Nu discutăm de o decizie pe care o luăm de îndată, este o decizie pe care o implementăm în timp şi pe care, împreună cu sprijinul MAI, urmează să o punem la punct, ei fiind cei care eliberează certificatul de port-armă. Şi, din acest punct de vedere, credem că lucrurile trebuie să se aşeze într-o normalitate", a mai declarat Marcel Boloş.

Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
După publicarea unui memorandum care subliniază mai multe lipsuri pentru plata salariilor în acest an, premierul Marcel Ciolacu a negat că ar fi vreo problemă și a ținut să dea asigurări...
Premierul Ciolacu, anunț despre plata pensiilor. ”Adoptăm azi hotărârea de Guvern” VIDEO
Premierul Ciolacu, anunț despre plata pensiilor. ”Adoptăm azi hotărârea de Guvern” VIDEO
Guvernul va adopta în şedinţa de joi, 25 aprilie, hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...
#inspectori ANAF, #arme, #Marcel Ciolacu premier, #Marcel Bolos, #ministru Finante , #stiri politice