Cum scapi de insomnie fără a crea o dependență de medicamente. Cele mai întâlnite remedii naturiste

Marti, 20 Septembrie 2022, ora 01:38
5961 citiri
Cum scapi de insomnie fără a crea o dependență de medicamente. Cele mai întâlnite remedii naturiste
Pentru a scăpa de insomnie nu ai nevoie de tratamente complicate FOTO: Unsplash.com

Grijile cotidiene îți țin mintea ocupată până noaptea târziu și aproape că ai uitat când ai avut ultima dată un somn odihnitor? Trebuie să știi că ai la îndemână o mulțime de remedii naturiste pentru insomnie.

Un somn rău nu este doar incredibil de frustrant, ci are și un impact asupra vieții de zi cu zi și vă poate afecta sănătatea. Ca urmare, este posibil să nu vă puteți concentra și starea de spirit nu este de obicei cea mai bună.

Scorţişoara

Are numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv îmbunătăţirea somnului. Adăugaţi ¼ de linguriţă de scorţişoară într-un pahar cu lapte cald şi beţi amestecul înainte de a merge la culcare.

Şofran

Șofranul are proprietăţi sedative uşoare care pot trata insomnia şi alte tulburări de somn. Adăugaţi puţin şofran într-un pahar de lapte cald, apoi beţi amestecul. Şofranul poate fi adăugat şi în ceaiuri, având proprietăţi calmante.

Ceai de mușețel

Ceaiul de muşeţel este cunoscut din cele mai vechi timpuri ca un remediu natural pentru un somn liniştit. Deşi oamenii de ştiinţă încă nu sunt siguri ce compus din planta medicinală ne ajută să dormim mai bine, totul se poate datora efectului apigeninului.

Pentru a pregăti ceai de muşeţel nu este nevoie decât să adăugaţi o linguriţă de flori într-o ceaşcă de apă fierbinte.

Ceaiul de salată

Unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru insomnie este ceaiul de salată. Salata este de obicei consumată ca atare, dar poate fi folosită şi pentru prepararea unui ceai.

Doar fierbeţi câteva frunze în apă şi presaţi amestecul, apoi adăugaţi puţină miere. Beţi amestecul cu o oră înainte de culcare.

Valeriană și ceai de nucșoară

Ambele sunt ierburi cu proprietăţi sedative, relaxând muşchii şi ajutându-vă să adormiţi mai uşor. Se amestecă o jumătate de linguriţă de valeriană şi puţină nucşoară rasă, peste care se adaugă apă fierbinte.

Se lasă ceaiul să se răcească timp de 15 minute înainte de a-l bea. Amestecul este foarte puternic, nefiind recomandată utilizarea mai mult de 2-3 săptămâni.

Seminţe de chimen

Semințele de chimen reprezintă unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru somn. Adăugaţi o linguriţă praf de chimen peste o banană pisată şi consumaţi amestecul înainte de a merge la culcare. Dacă nu aveţi praf de chimen, mâncaţi seminţe de chimen proaspăt.

Banană

Bananele sunt un remediu vechi împotriva insomniei. Acestea sunt bogate în triptofan, un compus care creşte nivelul de serotonină şi reglează somnul.

În afară de triptofan, bananele conţin minerale precum calciu, potasiu şi fier, care vă vor ajuta să dormiţi mai bine.

General american: SUA au nevoie de o abordare strategică reînnoită, care să corespundă noii ere geopolitice
General american: SUA au nevoie de o abordare strategică reînnoită, care să corespundă noii ere geopolitice
Generalul american Wesley Clark, fost comandant suprem al forțelor NATO în Europa, a publicat o „notă pentru președintele SUA”, în care subliniază cele mai presante probleme mondiale,...
Beneficiile ceaiului de păpădie: medicamentul ideal pentru ficat și rinichi
Beneficiile ceaiului de păpădie: medicamentul ideal pentru ficat și rinichi
Banala păpădie se dovedește a fi un medicament eficace pentru prevenirea și tratarea bolilor de ficat și de rinichi. Efectele sale sunt cunoscute din timpuri străvechi, planta fiind...
#insomnii, #remedii naturiste, #somn linistit, #sfaturi , #trucuri
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Cum scapi de insomnie fără a crea o dependență de medicamente?