Teparul celebru care a pacalit trei femei cu peste 800.000 de lei. Cum a actionat in paralel ca preot, agent secret si lover boy

Autor: N.G.
Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 14:15
6345 citiri
Teparul celebru care a pacalit trei femei cu peste 800.000 de lei. Cum a actionat in paralel ca preot, agent secret si lover boy
Barbatul se folosea inclusiv de o haina asemanatoare cu cea a Politiei pentru a "convinge" victimele

Un tepar notoriu din Alba, care a actionat sub multiple identitati si a inselat femei cu sute de mii de lei, a fost trimis in judecata pentru mai multe infractiuni savarsite in perioada 2016 - 2021.

A. G., zis Keops, va fi judecat pentru cinci fapte de inselaciune, doua de fals in inscrisuri sub semnatura privata, santaj si conducere a unui autovehicul fara permis de conducere. Barbatul a mai fost condamnat in 2013 la 4 ani de inchisoare cu executare tot pentru inselaciune, acesta fiind liberat conditionat in 2015.

Alaturi de acesta a mai fost trimisa in judecata o femeie, care este acuzata de doua infractiuni de complicitate la inselaciune si doua de fals in inscrisuri sub semnatura privata. Sumele obtinute de Keops prin faptele de inselaciune sunt urmatoarele: 450.000 de lei, 60.000 de lire si 9.000 de euro. Suma totala depaseste 800.000 de lei.

In rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria Alba Iulia se sussine faptul ca, in perioada decembrie 2019-mai 2020, in timp ce barbatul de 34 de ani a avut o relatie cu persoana vatamata M., a indus-o in eroare pe aceasta folosindu-se de calitati mincinoase si a determinat-o sa ii remita diverse sume de bani necesare pentru a se inscrie la bursa, respectiv pentru a deveni colaborator al Serviciului de Informatii Externe si ulterior subofiter, persoana vatamata predandu-i inculpatului suma totala de aproximativ 141.200 lei.

De asemenea, in perioada 17-18.06.2020 l-a determinat pe numitul L., prin constrangere psihica sa achite suma de 6.200 lei, reprezentand pretul unui autoturism inchiriat de la o societate si pe care il avariase in proportie de 80% in urma unui accident rutier.

Keops a pretins ca este politist si ca in caz contrar ii va face plangere pentru distrugere, dand, totodata, de inteles ca sunt mai multe nereguli in legatura cu modul in care a actionat persoana vatamata care vor fi trecute cu vederea in cazul in care achita suma de 6.200 lei, fapt ce a determinat-o pe persoana vatamata sa remita suma solicitata. La data de 2 iulie 2020, barbatul a condus un autoturism pe o strada din municipiul Alba Iulia, fara a detine permis de conducere.

Cea mai mare serie de inselaciuni - 307.000 lei

O alta fapta de inselaciune in forma continuata s-a produs in perioada 2016-2019. In timp ce avea o relatie cu numita B., i-a castigat increderea si a indus-o in eroare pe aceasta, folosind identitati fictive precum si calitati mincinoase (preot, constructor, medic, angajat al unei institutii bancare) si i-a solicitat remiterea a diverse sume de bani, in mod repetat, sub diverse pretexte, sume pe care persoana vatamata i le-a predat, suferind in acest fel un prejudiciu de aproximativ 307.960 lei.

In perioada iulie-octombrie 2019 a instigat-o pe F., administrator al unei societati comerciale sa ii elibereze doua adeverinte de venit la datele de 27 octombrie 2019 si 29 octombrie 2019 necesare pentru obtinerea a doua credite de imprumut, adeverinte pe care inculpata le-a semnat si stampilat, desi angajarea barbatului a fost una fictiva, deoarece acesta nu a desfasurat nicio activitate in respectiva firma si nu i-a fost platit salariul. Adeverintele au fost depuse la doua CAR-uri si au indus in eroare institutiile cu privire la bonitatea inculpatului, in baza acestora fiind acordate credite de 5.000 lei si 2.500 lei.

Zeci de mii de lire pentru "politie si curtea de conturi"

In plus, in perioada ianuarie 2021-mai 2021, in baza unei legaturi subiective cu suspectul C., au indus-o in eroare pe persoana vatamata D., careia i-au solicitat suma de aproximativ 60.000 lire in mai multe transe, parte din aceasta cu titlu de mita pentru organele de politie si Curtea de Conturi, parte ca o investitie financiara in urma careia va primi dobanda. Suma a fost remisa de femeie celor doi barbati, iar ulterior nu i-a mai fost restituita.

In perioada mai-iunie 2021 inculpatul G. l-a indus in eroare pe numitul D., prezentandu-i in mod mincinos faptul ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala scoate la licitatie doua autoturisme si ca poate obtine respectivele autoturisme cu suma de 9.000 euro. Barbatul a platit in acest scop suma de 7.500 euro, dar nu a mai primit autoturismele promise si nici nu i-a fost restituita suma achitata.

B. F. este acuzata ca, in calitate de administrator al unei societati comerciale a instigat-o pe numita T., contabil, sa ii elibereze lui A. G. cele doua adeverinte necesare pentru obtinerea a doua credite de imprumut de la doua CAR-uri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Părinţii tinerilor morţi în accidentul de la 2 Mai ar putea fi audiați astăzi, în termenul care poate fi ultimul înainte de pronunțarea sentinței
Părinţii tinerilor morţi în accidentul de la 2 Mai ar putea fi audiați astăzi, în termenul care poate fi ultimul înainte de pronunțarea sentinței
Un nou termen în dosarul în care este judecat Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri şi-au pierdut viaţa, este programat, joi, de la ora 10.00, la...
Germania va fi dată în judecată de Comisia Europeană, pentru că a impus plata unei "taxe de neutralitate"
Germania va fi dată în judecată de Comisia Europeană, pentru că a impus plata unei "taxe de neutralitate"
Comisia Europeană ar urma să dea în judecată Germania pentru că a perceput vecinilor săi o taxă suplimentară pentru cumpărarea de gaze din depozitele sale, considerând că a încălcat...
#inselciune, #keops, #judecata, #Alba, #proces, #loverboy , #justitie