Cum erau păcăliți pacienții unei clinici din Capitală că sunt grav bolnavi. Un aparat care costa 500 de lei le era vândut cu 40.000 de lei

Joi, 03 Noiembrie 2022, ora 16:10
10638 citiri
Cum erau păcăliți pacienții unei clinici din Capitală că sunt grav bolnavi. Un aparat care costa 500 de lei le era vândut cu 40.000 de lei
Spital FOTO: unsplash.com

Poliția anchetează mai multe cazuri de înșelăciune comise în cadrul unei clinici din București. Pacienților li se spunea că sunt grav bolnavi deși în realitate nu era adevărat.

15 persoane au fost duse la audieri, iar prejudiciul este estimat la 150.000 de lei.

”În cursul acestei zile, 3 noiembrie 2022, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 20 au pus în aplicare 7 mandate de percheziție la sediul unei societăți comerciale, din Sectorul 6, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune și complicitate la înșelăciune, în formă continuată.

În fapt, din probatoriul administrat până în prezent, a rezultat faptul că persoanele vătămate erau induse în eroare, de către reprezentanții societății comerciale, cu privire la starea lor precară de sănătate, iar în acest context erau determinate să achiziționeze aparatură nereglementată, din domeniul medical, la prețuri supraevaluate”, a transmis Poliția Capitalei.

În fapt, conform unor surse judiciare, un bărbat pe nume Bogdan Ionescu a înființat mai multe societăți comerciale în cadrul unei clinici pe nume Univa. Erau vizate persoane în vârstă cu probleme de sănătate.

Pentru a fi mai convingători, erau organizate campanii de promovare atât în mediul online cât și în rândul cetățenilor, în piețe, parcuri.

Pretinși medici de biorezonanță le faceau investigații și le evaluau starea de sănătate și le recomandau echipamentele respective.

Aduceau echipamente medicale, saltele, inele cu laser, aparate care îmbunătățesc respirația prezentate ca aparate minune care îmbunătățesc viața persoanelor în vârstă.

De exemplu, spun surse Ziare.com, un concentrator de oxigen l-au vândut cu 15.000 în condițiile în care unul pe piață se găsește cu aproape 4000 de lei.

Apartul laser îl vindeau cu 5.000 de lei, iar pe piață este 500 de lei.

Body laser au vândut cu 40.000 de lei, pe piața erau 500-1.000 de lei.

Saltea 5.100 de lei, au vândut cu 500 de lei.

Există până în acest moment 9 persoane vătămate care au depus plângeri, însă numărul lor este mult mai mare.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune și complicitate la înșelăciune în formă continuată, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

Patru elevi de la o școală din Timiș s-au filmat prizând paracetamol. Videoclipul a fost urcat pe rețelele de socializare VIDEO
Patru elevi de la o școală din Timiș s-au filmat prizând paracetamol. Videoclipul a fost urcat pe rețelele de socializare VIDEO
Patru elevi s-au filmat în timp ce prizau un praf alb cu un pai de hârtie în baia unui liceu din Timiș. Aceștia au urcat înregistrarea pe o rețea de socializare. Conform polițiștilor,...
Un nou mod de înșelăciune prin apeluri telefonice. Avertismentul Poliției pentru români
Un nou mod de înșelăciune prin apeluri telefonice. Avertismentul Poliției pentru români
Poliţia Română avertizează asupra unui nou mod de înşelăciune - ”spoofing”, prin apeluri telefonice în care atacatorii se folosesc de tehnologia Voice over IP (VoIP) pentru a-şi...
#inselaciune, #aparate medicale, #ancheta politie, #univa, #pacienti pacaliti , #inselaciune