Relația otrăvită intermediată de un site de matrimoniale. Ce a pățit un român aflat la muncă în Germania

Autor: N.G.
Joi, 17 Noiembrie 2022, ora 06:11
7683 citiri
Relația otrăvită intermediată de un site de matrimoniale. Ce a pățit un român aflat la muncă în Germania
Femeia se prezenta pe un site de matrimoniale FOTO Arhivă Ziare.com

A vrut să aibă o relație cu o femeie pe care a cunoscut-o pe un site de matrimoniale, dar a fost înșelat cu mai multe sute de euro. Prietena virtuală i-a cerut românului bani pentru a merge la el în Germania.

Românul a cunoscut-o pe femeie la începutul lunii mai 2020, prin intermediul unui site matrimonial și a continuat, o perioadă de timp, să vorbească cu aceasta prin intermediul unei rețele de socializare. Cei doi au dezvoltat o relație virtuală și au purtat discuții în legătură cu deplasarea femeii în Germania, pentru a se întâlni.

În realitate, femeia nu a avut niciun moment intenția de a părăsi România și a decis să pună în aplicare un plan pentru a obține bani de la prietenul virtual. Astfel, în 8 mai 2020, i-a cerut acestuia să îi trimită suma de 150 de euro pentru a-şi achita biletul de călătorie spre Germania, lucru care s-a și întâmplat.

În ziua următoare, femeia i-a comunicat victimei sale că a plecat spre Germania și se află în vamă, însă nu putea intra pe teritoriul Germaniei, întrucât figura în evidenţe cu o amendă contravenţională neachitată.

„Pentru a oferi mai multă credibilitate afirmaţiei, a expediat părții civile, prin intermediul telefonului, o imagine reprezentând o sancțiune contravențională în cuantum de 673,60 euro, pe care o primise la un moment dat în Germania, astfel că i-a solicitat acesteia să-i trimită suma de 300 euro, minimul pe care ar fi trebuit să-l achite pentru a i se permite accesul pe teritoriul Germaniei”, se precizează în dosar.

Bărbatul a fost de acord și a trimis, în aceeaşi zi, suma de 300 euro, prin intermediul unei firme de transfer bani, pe numele unei rude a femeii. Ulterior, aceasta i-a spus că pentru a putea intra în Germania, amenda trebuia achitată integral, astfel că nu va mai putea ajunge la el

La acel moment, bărbatul a realizat că a fost victima unei înșelăciuni și a solicitat restituirea sumelor transferate. Pentru că nu a primit banii, a depus plângere penală pe numele femeii. Identificată de polițiști, a fost anchetată și trimisă în judecată pentru infracțiunea de înșelăciune. Alina M., în vârstă de 27 de ani a fost condamnată definitiv, în 9 noiembrie 2022, la Curtea de Apel Alba Iulia, la 6 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de 2 ani. Pe lângă condamnarea penală, a fost obligată să restituie victimei sale suma de 487 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce pedeapsă cu închisoarea a primit o femeie care și-a permis să hărțuiască un artist celebru
Ce pedeapsă cu închisoarea a primit o femeie care și-a permis să hărțuiască un artist celebru
O femeie care l-a hărţuit pe cântăreţul Harry Styles a fost închisă şi i s-a interzis să îl vadă pe acesta pe scenă, potrivit news.sky.com. Myra Carvalho, în vârstă de 35 de ani,...
Incendiu violent în Parcul Romanescu, din Craiova. O femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale VIDEO
Incendiu violent în Parcul Romanescu, din Craiova. O femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale VIDEO
Un incendiu a izbucnit, luni după-amiază, 15 aprilie, la acoperişul unei societăţi comerciale din Craiova. O femeie a suferit o intoxicaţie cu fum şi i s-a administrat oxigen în ambulanţa...
#inselaciune, #femeie, #matrimoniale, #roman germania , #justitie