Femeia rămasă fără economiile de-o viață: a căzut victimă unei scheme de escrocherie prin mesaje. "M-a ținut în așteptare destul"

Luni, 18 Decembrie 2023, ora 03:24
18498 citiri
Femeia rămasă fără economiile de-o viață: a căzut victimă unei scheme de escrocherie prin mesaje. "M-a ținut în așteptare destul"
Persoană care citește un mesaj FOTO Pixabay

O femeie a povestit cum și-a pierdut economiile de-o viață după ce a căzut pradă unei scheme sofisticate prin mesaje text.

Când Suni Wan a primit un mesaj de la banca ei din Australia, HSBC, care o anunța despre activități frauduloase pe contul ei, a sunat imediat înapoi.

Mesajul nu părea neobișnuit, apărând în aceeași conversație în care banca îi trimitea de obicei mesaje și o anunța că un dispozitiv nou s-a conectat la contul ei și dacă nu era vorba despre ea, să sune imediat înapoi.

Bărbatul de la celălalt capăt al firului i-a spus că un S8 s-a conectat la contul ei, ceea ce a îngrijorat-o pe Suni, pentru că anterior deținuse un S8, adică un telefon Samsung.

Îngrijorată că cineva ar fi avut acces la vechiul ei telefon și îl folosea pentru a încerca să intre în contul ei bancar, Suni a furnizat rapid toate informațiile pe care "banca" le-a solicitat, inclusiv numele, adresa și data nașterii.

De asemenea, i s-a cerut să genereze un cod de acces unic și să-l citească pentru a rezolva problema.

"Apoi mi-a spus că au avut loc niște activități neobișnuite și m-a ținut în așteptare destul de mult timp", a declarat Suni pentru A Current Affair.

Suni a început să devină suspicioasă abia atunci când bărbatul de la celălalt capăt al firului a început să pună întrebări despre contul ei de criptomonede Coinspot.

"Abia atunci mi-am dat seama, de ce ar fi interesat HSBC de Coinspot-ul meu? Nu ar fi transmis datele mele unui reprezentant, ci mi-ar fi spus să sun direct la Coinspot", a spus ea.

Suni a sunat imediat la HSBC și le-a cerut să îi blocheze contul, dar escrocii deja retrăseseră 49.000 de dolari."

Reușiseră să imite numărul real al HSBC, astfel încât mesajul lor apărea în aceeași conversație cu mesaje legitime primite de la bancă.

"Cel mai greu lucru pentru mine este să încetez să mă acuz, tot îmi reproșez, poate ar fi trebuit să observ mai devreme", a spus Suni.

Un purtător de cuvânt al HSBC a declarat pentru A Current Affair: "Din motive de confidențialitate față de client, nu putem discuta despre situațiile specifice ale clienților."

"HSBC ia foarte în serios securitatea clienților și investigăm temeinic orice caz raportat de fraudă sau escrocherie."

Industria a observat o creștere a escrocilor care folosesc 'falsificarea mesajelor text' pentru a apărea ca un mesaj autentic al băncii.

Mesajele text de tip scam pot apărea chiar și în aceeași fir de discuție cu mesaje reale, ceea ce le face și mai greu de identificat.

O pensionară de 74 de ani a jefuit o bancă pentru că nu-și putea plăti datoriile. Femeia era victima unei fraude
O pensionară de 74 de ani a jefuit o bancă pentru că nu-și putea plăti datoriile. Femeia era victima unei fraude
Ann Myers, în vârstă de 74 de ani, din Ohio (SUA), carenu avusese probleme cu legea, a jefuit o bancă din orașul Fairfield. Polițiștii au reținut femeia în propria casă. La...
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
#inselaciune, #femeie, #fara bani, #Mesaje, #telefon, #Banca, #economii , #inselaciune