Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Admitere liceu 2022. Cum se va face repartizarea computerizată: media sau opțiunea contează

Joi, 16 Iunie 2022, ora 21:38
2679 citiri
Admitere liceu 2022. Cum se va face repartizarea computerizată: media sau opțiunea contează
Înscrierea la liceu se va face în perioada 4-11 iulie Foto/ Unsplash.com

După afişarea rezultatelor finale la Evaluarea Naţională, o să urmeaze o nouă etapă importantă pentru absolvenţii claselor a VIII-a: alegerea liceului. Anul acesta, înscrierea la liceu se face în perioada 4-11 iulie.

Până atunci, însă sunt mulți elevi, dar și părinți, care vor să știe care sunt criteriile de departajare și despre ce mecanism este vorba.

Ce aspecte trebuie luate în considerare

- Completarea opţiunilor pe fişa de admitere se face în ordinea preferinţelor candidaţilor

- Completează pe primele locuri opţiunile pe care le doreşti cel mai mult, chiar dacă nu eşti sigur că media îţi permite să intri la aceste opţiuni. Nu vei fi dezavantajat. Continuă cu opţiuni care ţi-ar plăcea, apoi opţiuni la care nu te-ar deranja să fii repartizat.

- Încheie cu opţiunile cele mai puţin dorite, dar pe care trebuie să le enumeri pe fişă, pentru siguranţă.

- Ţine cont de mediile de admitere din anii precedenţi pentru a-ţi calcula şansele de intrare la fiecare dintre opţiunile exprimate.

- Completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de admitere nu îţi poate dăuna în niciun fel.

- În schimb, un număr prea mic de opţiuni îţi poate diminua serios şansele de a fi admis. Există riscul de a nu avea o medie suficient de bună pentru nici una din opţiunile exprimate.

- Statistic, mediile de admitere sunt de la un an la altul puţin mai mari, un motiv în plus pentru a completa cât mai multe opţiuni pe fişă. Este posibil ca anul acesta media de intrare la una din opţiuni să fie mult mai mare decât anii trecuţi, la fel cum este posibil să fie mai mică. Mediile anilor trecuţi sunt orientative.

- Între momentul validării fişei şi repartizarea computerizată, fişele sunt centralizate în bazele de date judeţene şi de aici în baza de date naţională de la Ministerul Educaţiei și Cercetării.

- După verificări multiple şi corectarea erorilor semnalate are loc repartizarea computerizată.

- Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#inscriere liceu, #perioada, #iulie, #absolventi, #repartizare computerizata liceu , #admitere liceu