Inna: In Romania, nimeni nu mai cumpara muzica

Vineri, 10 Iunie 2011, ora 20:11
6387 citiri
Inna: In Romania, nimeni nu mai cumpara muzica

Inna, solista autohtona care a cucerit Vestul, sustine ca in Romania, piata muzicala este o piata neagra, pentru ca aici nimeni nu mai cumpara muzica.

Inna a povestit ca primul sau single, "Hot", a fost produs si lansat direct pe YouTube. Aceasta sustine ca si-a dobandit popularitatea pe Facebook si Youtube, avand in vedere ca in Romania, industria muzicala sufera din cauza pirateriei.

"In Romania, nimeni nu mai cumpara muzica. Piata muzicala de acolo este in principal o piata neagra. In Marea Britanie am auzit prima oara ca a cumparat cineva piesele mele. Acum, si vanzarile din Germania merg bine. In toata Europa muzica mea se vinde bine.

(...)A fost cu adevarat dificil, insa am reusit sa am pana la urma cateva milioane de fani pe YouTube si Facebook. A fost greu, mai ales pentru ca eu vin dintr-o tara saraca", a declarat Inna, intr-un interviu pentru FemaleFirst.

Inna mai spune ca intentioneaza sa se stabileasca in Londra o perioada si ca abia asteapta lansarea noului sau single, "I Am The Club Rocker". Albumul de debut "Hot" a fost lansat pe 5 iunie in Marea Britanie, la aproape doi ani de la lansarea lui in alte tari din Europa.

"E minunat. De fapt, Marea Britanie e o piata muzicala foarte importanta, este liderul din Europa", spune Inna, adaugand ca se bucura de faptul ca albumul este lansat si aici.

Inna mai spune ca lucreaza la cel de-al doilea album. "Este foarte important sa ai albume si chiar si atunci cand primul meu album a fost postat ilegal pe Internet, eu m-am bucurat foarte mult pentru asta. Voi fi si mai fericita dupa ce al doilea album al meu va fi lansat, iar apoi al treilea, al patrulea si al cincilea!", sustine Inna.

Cantareata adauga ca albumul este fidel stilului dance si precizeaza ca pana in iarna vor fi lansate alte doua single-uri de pe album. "Muzica mea e simpla, te conectezi usor la ea. Cand o asculti in cluburi, adori sa dansezi pe ea", spune Inna, despre hit-urile ei.

In decembrie 2010, Inna a primit European Border Breakers' Award (EBBA), distinctie acordata artistilor noi pentru succesul obtinut cu primul album lansat. Primul sau show in Romania a avut loc la Bucuresti, pe 17 mai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
#INNA, #Inna Romania muzica, #Inna cumpara muzica , #stiri Inna