Cum poți ține departe bolile de inimă: Experții au anunțat un plan cu 5 lucruri pe care să le faci

Luni, 24 Octombrie 2022, ora 23:36
7115 citiri
Cum poți ține departe bolile de inimă: Experții au anunțat un plan cu 5 lucruri pe care să le faci
Controlul tensiunii arteriale este foarte important pentru inimă FOTO: Eatthis

Nu este un secret faptul că bolile de inimă reprezintă principala cauză de deces din întreaga lume, atât în Statele Unite, cât și în România.

De aceea, experții americani au anunțat un plan simplu cu 5 lucruri pe care oamenii trebuie să le facă pentru a avea o inimă sănătoasă și a nu se îmbolnăvi de afecțiuni cardiace.

Principalele sfaturi pentru a ține departe bolile de inimă sunt o viață activă, fără fumat, dar și o dietă alimentară sănătoasă, potrivit Eat This.

Bolile de inimă pot fi evitate prin alegeri sănătoase în viață. „Boala de inimă poate fi tratată în proporție de 90% – oricine poate preveni bolile de inimă oriunde în lume, în special prin consumul de alimente care au un conținut scăzut de sare și colesterol, făcând exerciții fizice regulate și fără fumat”, a spus Leslie Cho, șeful secției pentru cardiologie preventivă și Reabilitare cardiacă de la Clinica Cleveland din Statele Unite.

Descoperire nemaivăzută în Rusia, într-o peșteră: Datează de acum 50.000 de ani

„Chiar dacă o persoană are antecedente familiale de boli de inimă, putem preveni și trata bolile de inimă datorită progreselor incredibile ale medicinei”, a spus doctorul.

Un alt expert a explicat care este secretul de a avea o inimă sănătoasă. ”A fi atent la sănătatea inimii este esențial la orice vârstă. Cu toate acestea, pe măsură ce îmbătrânești, devine chiar mai important să luați măsuri pentru a vă proteja inima”, a spus dr. Toni Mitchell, medic de familie la Holistic Wellness Strategies din SUA.

Inima este unul dintre cele mai importante organe ale corpului și este important să ne asigurăm că organul este sănătos și funcționează bine. Obiceiurile alimentare și stilul tău de viață ar putea da naștere la boli de inimă și pentru a ține la distanță astfel de probleme de sănătate, este important să mănânci sănătos și să urmezi un stil de viață sănătos.

Vă prezentăm mai jos planul conceput de medici cu scopul de a avea o viață sănătoasă și cu o inimă perfect funcțională și fără afecțiuni.

1.Fiți atenți la Sărbători

Dr. Mitchell spune: „Sezonul sărbătorilor este aproape – întâlnirile de familie, băuturile, mâncarea, nopțile târzii și lista continuă. Oricât de mult îmi plac mâncarea și întâlnirile, recunosc că acesta este un moment în care trebuie să fim atenți să nu exagerăm și să fim totuși conștienți și să avem grijă de inimă”.

2.Fiți activi în viață

Exercițiile fizice regulate sunt benefice pentru sănătatea inimii și, împreună cu asta, reduce și riscurile de atacuri de cord, insuficiență cardiacă și alte afecțiuni cardiace severe.

Nu există nicio regulă cu privire la tipul de exerciții fizice pe care ar trebui să-l faci și, prin urmare, poți alege orice activitate care îți place.

Statele Unite vor să adopte un plan controversat: Operațiunea care va schimba vremea în lume

3. Renunțați la fumat și la excesul de alcool

Evitați să beți și să fumați: atât băutul, cât și fumatul sunt cunoscute a fi dăunătoare pentru sănătatea dumneavoastră și, prin urmare, este important să le evitați pe ambele. Consumul excesiv de alcool ar putea da naștere la boli de inimă, cum ar fi cardiomiopatie și altele.

Acest lucru se întâmplă deoarece alcoolul tinde să afecteze mușchii inimii, slăbindu-i, ceea ce în cele din urmă dă naștere la boli de inimă și uneori chiar la afecțiuni cardiace severe. Pe de altă parte, fumatul este, de asemenea, cunoscut a fi rău pentru sănătatea inimii tale.

4. Controlați-vă tensiunea arterială și glicemia

Țineți un control asupra tensiunii arteriale: tensiunea arterială este un marker semnificativ pentru sănătatea inimii și, prin urmare, este important să o țineți sub control. Hipertensiunea arterială ar putea da naștere la boli de inimă și ar putea fi, de asemenea, o cauză a atacurilor de cord, a accidentelor vasculare cerebrale și a altor boli grave.

Un alt factor care are efect asupra sănătății inimii este glicemia. Persoanele cu glicemie crescută ar trebui să-și controleze nivelul, deoarece ar putea duce la boli de inimă.

Un nou fenomen neobișnuit descoperit: Ceva neștiut din aer ne îmbolnăvește

5. Aveți o dietă sănătoasă

Obiceiul tău alimentar joacă un rol foarte important în sănătatea inimii tale. Consumul de fructe și legume proaspete oferă organismului dumneavoastră vitamine esențiale, minerale și antioxidanți care ajută la menținerea sănătății corpului. Împreună cu asta, este de asemenea important să monitorizați consumul de carne roșie și carne procesată, deoarece acestea ar putea crește nivelul de colesterol rău din organism, ceea ce ar putea duce în cele din urmă la boli de inimă.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#inima sanatoasa, #inima sanatoasa sfaturi, #inima sanatoasa alimentatie, #boli inima prevenire, #boli inima , #stiri sanatate