Când trebuie fertilizate crăciunițele pentru a fi pline de flori de sărbători

Joi, 10 Noiembrie 2022, ora 02:49
78092 citiri
Când trebuie fertilizate crăciunițele pentru a fi pline de flori de sărbători
Crăciuniță înflorită FOTO paradisverde.ro

Crăciunițele, plantele cunoscute și sub denumirea de Cactus de Crăciun sau "Nu mă deranja", înfloresc de la sfârșitul lunii noiembrie, până la sfârșitul lunii ianuarie.

Florile sunt în nuanțe vii de portocaliu, roz, roșu, galben și alb, făcându-le una dintre cele mai apreciate plante de casă de iarnă.

Fertilizat la momentul potrivit, un cactus de Crăciun poate să înflorească mai mult.

Kate Turner, expert în grădină la MiracleGro a explicat care este temperatura optimă pentru această plantă.

"Păstrați plantele umede în timpul perioadei lor principale de creștere, din aprilie până în septembrie, și fertilizați-le în mod regulat cu un îngrășământ lichid, bogat în potasiu. Încercați să mențineți o temperatură de 18-21°C".

Jim și Mary Competti de la Old World Garden Farms sunt de aceeași părere: „Cactusul de Crăciun ar trebui fertilizat numai în lunile de primăvară târzie și de vară. Acest lucru permite creșterea plantei și poate să stocheze energie pentru sezonul de înflorire de iarnă. Folosiți un îngrășământ universal de înaltă calitate pentru plante de interior și nu unul destinat suculentelor sau cactușilor.

Odată ce sezonul de înflorire s-a încheiat puteți începe și să fertilizați planta. Înmulțirea unui cactus de Crăciun se poate face în același timp.

Originari din munții din sud-estul Braziliei, acești cactusi, cu tulpinile lor distincte și robuste asemănătoare frunzelor, preferă de fapt mediile semi-umbrite și umede - acest lucru va încuraja și o creștere puternică și sănătoasă.

Odată ce vine luna septembrie, puteți opri fertilizarea cactusului de Crăciun și le puteți oferi o perioadă lumină naturală redusă, fără apă și temperaturi mai răcoroase pentru a le determina să înflorească din nou de Crăciun.

După aceasta, ridicați temperatura la aproximativ 18-20 ℃ ​​și începeți să udați în mod regulat.

Cât de des trebuie fertilizat un cactus de Crăciun

Ar trebui să fertilizați un cactus de Crăciun o dată pe lună în timpul sezonului de creștere, din primăvară, după înflorire, până în septembrie.

Cel mai bun tip de îngrășământ pentru un cactus de Crăciun este unul lichid, bogat în potasiu, scrie homesandgardens.com.

Oamenii de știință vor să cultive legume folosind urina umană: ”Valorează greutatea ei în aur”
Oamenii de știință vor să cultive legume folosind urina umană: ”Valorează greutatea ei în aur”
Oamenii de știință vor să cultive legume folosind urina umană și dezvăluie cum se poate face acasă acest îngrășământ natural. Urina poate fi folosită ca o modalitate rentabilă de...
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#ingrijire, #plante, #Craciunita flori gradina, #ingrasamant, #inflorit, #craciun , #stiri magazin