Rutina de îngrijire pentru tenul gras: sfaturi și produse recomandate

Advertorial
Joi, 08 Septembrie 2022, ora 17:55
7598 citiri
Rutina de îngrijire pentru tenul gras: sfaturi și produse recomandate
FOTO: Shutterstock.com

Rutina de îngrijire a fiecărui tip de ten trebuie adaptată în funcție de particularitățile sale. Dintre toate tipurile de ten, tenul gras are nevoie de o îngrijire foarte atentă. Motivul? Acesta prezintă provocări unice, precum strălucirea pielii și erupțiile acneice. Tenul gras este poate cel mai comun tip de ten, iar o îngrijire corespunzătoare și alegerea produselor de îngrijire potrivite sunt extrem de importante pentru a vă menține tenul sănătos și fără impurități.

Vă invităm să descoperiți în rândurile de mai jos o serie de sfaturi privind îngrijirea unui astfel de tip de ten, dar și recomandări de produse potrivite!

Sfaturi pentru rutina de îngrijire a tenului gras

Am stabilit deja că atunci când vine vorba despre îngrijire, acest tip de ten necesită o atenție deosebită cu produse de îngrijire specifice tenului gras și acneic. Îngrijirea corespunzătoare poate reduce tendințele acneice ale acestuia. Vă prezentăm în cele ce urmează sfaturi privind rutina de îngrijire ideală pentru tenul gras:

Curățarea tenului dimineața și seara

Cea mai importantă etapă în rutina de îngrijire a tenului este curățarea pielii, indiferent de natura tenului. Dacă pielea dumneavoastră tinde să fie grasă, cu atât mai mult va fi necesară curățarea tenului. Chiar dacă s-ar putea să simțiți că pielea este curată atunci când vă treziți, în timpul nopții pielea elimină celule moarte și produce sebum. Din acest motiv vă sfătuim să vă curățați tenul cu un produs de curățare, atât dimineața, cât și seara. Acest proces va ajuta la îndepărtarea excesului de sebum și piele moartă, dar și la prevenirea acumulării acestora în pori.

Eliminarea impurităților cu o loțiune tonică

Odată ce pielea dumneavoastră este curată și lipsită de orice urmă de machiaj, murdărie sau ulei, vă sugerăm să utilizați o loțiune tonică adecvată pentru tenul gras sau mixt. Loțiunea tonică are rolul de absorbi excesul de sebum, de a curăța porii și de a-i micșora, împiedicând impuritățile să pătrundă.

Reducerea excesului de sebum

Odată ce tenul este curățat perfect, următorul pas este acționarea asupra excesului de sebum. Dacă tenul dumneavoastră are tendințe acneice, cu atât mai mult este recomandată urmarea acestui sfat esențial. Secreția de sebum poate fi redusă cu ajutorul produselor cosmetice pentru ten gras.

Hidratarea corespunzătoare a tenului

Dacă aveți tenul gras, hidratarea corespunzătoare a acestuia este un pas important în rutina de îngrijire. Faptul că majoritatea persoanelor consideră că tenul gras nu are nevoie de hidratare este o greșeală. Toate tipurile de ten necesită o hidratare corespunzătoare căci, în mod paradoxal, pielea care nu este hidratată suficient are tendința de a produce și mai mult sebum, tocmai din această cauză. Orice cremă hidratantă formulată pentru pielea predispusă la acnee ar trebui să nu încarce tenul, să fie lipsită de uleiuri și să fie bazată pe apă.

Produse recomandate pentru îngrijirea tenului gras

Atunci când vine vorba de achiziționarea produselor pentru îngrijirea tenului gras, trebuie să le alegeți cu grijă. Iată recomandările noastre de produse pentru îngrijirea acestui tip de ten:

Apă micelară

Apa micelară din gama Gerovital H3 Derma+ este o soluție eficientă pentru curățarea delicată a pielii tenului și eliminarea machiajului, cu agenți blânzi de curățare. Este recomandată utilizarea acestui produs în prima etapă a rutinei de îngrijire a tenului gras.

Gel micelar

Un alt produs recomandat pentru eficiența sa în curățarea tenului de machiaj, sebum, celule moarte și impurități este gelul micelar din gama Gerovital H3 Derma + Premium care. Pe lângă curățarea corespunzătoare, acest produs asigură și hidratarea intensă a tenului.

Gel spumant purifiant

Gelul spumant purifiant din gama Gerovital H3 Derma+ are rolul de a curăța și de a purifica pielea, lăsând-o hidratată, fiind un produs recomandat în special tenurilor grase sau acneice.

Cremă antiacneică

Cum tenul gras este întotdeauna predispus la apariția acneei, un produs precum crema antiacneică Gerovital H3 Derma+ este esențială în rutina zilnică de îngrijire a acestui tip de ten. Datorită ingredientelor sale active, crema antiacneică are rol în reglarea secreției de sebum.

Emulsie hidratantă matifiantă

Hidratarea pielii este esențială pentru îngrijirea tenului gras, motiv pentru care o emulsie hidratantă, precum cea din gama Gerovital H3 Derma+ este recomandată pentru reglarea secreției de sebum, dar și pentru hidratarea și matifierea tenului, asigurând o îngrijire completă tenurilor mixte și grase.

Dacă aveți tenul gras, urmarea unei rutine zilnice de îngrijire este cea mai bună modalitate de a reduce erupțiile acneice și de a ține sub control strălucirea tenului. Țineți cont de sfaturile menționate și de produsele recomandate, pentru a beneficia de un ten curat și sănătos!

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#ingrijire ten, #rutina de ingrijire ten, #ingrijire ten gras , #stiri life style