Pașii necesari pentru o îngrijire corectă a tenului. Etapa peste care nu trebuie niciodată să sari

Advertorial
Miercuri, 02 Martie 2022, ora 09:23
15608 citiri
Pașii necesari pentru o îngrijire corectă a tenului. Etapa peste care nu trebuie niciodată să sari
Un ten luminos și tânăr are nevoie de o îngrijire atentă FOTO Unsplash

Toată lumea își dorește un ten frumos, luminos și mai ales fără imperfecțiuni. Acest lucru este posibil doar cu o îngrijire corespunzătoare a tenului, zi de zi, urmând anumiți pași și folosind anumite produse.

Probabil că cel mai important pas, fiind și primul, este demachierea. Este esențial să nu sărim niciodată peste el și să nu ne culcăm cu machiajul pe față. Desigur, după o seară târzie în oraș, după o petrecere, sau după o zi foarte obositoare, tot ce ne dorim este să ajungem cât mai repede în pat, dar dacă facem un efort suplimentar să ne demachiem întâi, cu ultimele puteri, tenul nostru ne va mulțumi.

Există o gamă largă de soluții demachiante din care putem alege cea mai bună variantă pentru nevoile tenului nostru: lapte demachiant, apă micelară, ulei demachiant, gel, cremă sau spumă.

Pasul doi este reprezentat de curățarea în profunzime și de tonifiere. Există ape micelare care au toner în componență, sau tonere care se comercializează separat. În acest pas pielea este curățată în profunzime de impurități, cum ar fi praful care duce inclusiv la formarea punctelor negre. Mai mult, veți observa un efect calmant, iar anumite produse au și alte ingrediente utile în compoziție, cum ar fi acid hialuronic, cu rol de hidratare, sau vitamina E, un antioxidant puternic.

În pasul trei se aplică seruri sau elixire, în funcție de nevoile tenului. De exemplu, un ten uscat poate avea nevoie de un plus de hidratare, pe când unul gras poate avea nevoie de un produs suplimentar pentru a ține producția de sebum sub control.

Acestea pot conține acid hialuronic, vitamina C, acid azelaic, vitamina E, retinol, acid ferulic sau diferite extracte, cum ar fi din floarea de lotus.

În pasul patru putem aplica uleiuri, produsele fiind concepute pentru a ținti diverse probleme ale tenului: hrănire intensivă, regenerare, luminozitate, hidratare, cicatrizare, elasticitate, sau riduri.

Urmează folosirea unei creme, care se alege în funcție de vârstă și de problemele tenului. În linii mari sunt împărțite în creme de zi și de noapte. Acestea pot avea efect de lifting, adică de întindere a pielii, pentru diminuarea ridurilor, de hidratare, care sunt adesea creme de zi, dar există și creme cu ingrediente active precum retinolul care se folosesc adesea noaptea, când se regenerează intens pielea. Alte produse țintesc probleme mai specifice, cum ar fi acneea sau petele pigmentare.

Pasul șase se axează pe zona ochilor. Pielea din jurul ochilor este foarte sensibilă și adesea predispusă la riduri, drept urmare are nevoie de o îngrijire specială. Există game separate în acest sens, cum ar fi produse demachiante blânde, care nu provoacă usturime în contact cu ochii, dar și creme și seruri pentru riduri, cearcăne și pungi sub ochi. Dacă obișnuiți să dormiți cu mască pe ochi, în cazul în care vă deranjează lumina, materialul ideal din care trebuie să fie confecționată este mătasea, fiind un material care lasă pielea să respire și nu o agresează.

Pasul șapte se referă la o îngrijire specifică, alegând un produs care se mulează exact pe necesități. Acesta poate viza puncte negre, pori dilatați, picături pentru luminozitate, pete sau riduri.

Pasul opt se axează pe scruburi și exfoliante, care sunt foarte importante. Rolul acestora este să îndepărteze delicat celulele moarte pentru a obține un ten fin. Cele mai apreciate astfel de produse conțin cărbune negru, vitamina C, cafea, iasomie sau jojoba.

Ultimul pas reprezintă răsfățul unei măști. Măștile hydrogel sunt foarte apreciate deoarece se aplică ușor, se țin un anumit timp pe față, iar apoi se îndepărtează. Pot conține de asemenea cărbune, colagen, vitamina C, acid hialuronic, retinol, mușețel sau ananas. Dacă această variantă nu vă este pe plac, puteți opta pentru o mască clasică, cu textură de cremă.

Este important de menționat că rutina de frumusețe și îngrijire se pune la punct în funcție de nevoile fiecărei persoane, în funcție de tipul de ten pe care îl are (uscat, mixt sau gras), dar și de problemele cu care se confruntă sau de imperfecțiunile pe care dorește să le amelioreze.

Fiecare experiență privind rutina de îngrijire a pielii este unică.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#ingrijire ten, #crema, #produse cosmetice , #ten