Instrumentul bizar și ieftin de îngrijire personală care crește în popularitate și transformă viețile. "M-am simțit ca și cum mi-ar fi dat o bomboană mentolată pentru respirație"

Marti, 19 Martie 2024, ora 02:27
4735 citiri
Instrumentul bizar și ieftin de îngrijire personală care crește în popularitate și transformă viețile. "M-am simțit ca și cum mi-ar fi dat o bomboană mentolată pentru respirație"
Persoană care merge în picioarele goale FOTO Pixabay

Purtarea unor pantofi prea strâmți sau a unor tocuri înalte poate poate duce în timp la dureri, probleme de echilibru și deformări, cum ar fi monturile și degetele "în ciocan".

Pentru a contracara astfel de probleme, distanțierele pentru degete - care separă degetele individual pentru a le întinde - au apărut ca o soluție la modă.

Brandul de încălțăminte Naboso, cu sediul în Phoenix, Arizona, a raportat o creștere de 40% a distanțierilor pentru degete de la picioare din 2022 până în 2023, în timp ce brandul Foot Collective, cu sediul în Australia, a înregistrat un salt de 175% în vânzările de distanțiere pentru degete de la picioare din 2021 până în 2023, potrivit Wall Street Journal.

"Dacă aveți dureri în picioare atunci când mergeți sau stați în picioare, poate fi un indiciu că dispozitivele de distanțare a degetelor de la picioare ar putea ajuta la îmbunătățirea simptomelor", a declarat pentru Bustle Dr. Gregory Alvarez, de la Ankle and Foot Centers of America, podiatru.

Piciorul și degetele sale acționează ca un fel de trepied pentru organism, a explicat specialistul în medicină sportivă de la NYU Langone Health, Dr. Dennis Cardone. Atunci când degetele de la picioare sunt supraaglomerate, deci, poate avea un impact asupra capacității de echilibru a unei persoane, ceea ce, potrivit unor studii, ar putea face ca persoanele în vârstă să prezinte un risc de cădere.

"Unii oameni se aleg pur și simplu cu picioare cu aspect ciudat", a declarat el pentru Journal. "Alții pot experimenta disconfort și durere".

Separatoarele din spumă folosite în timpul pedichiurii pentru a împiedica murdărirea ojei sunt poate cea mai cunoscută versiune de distanțiere, dar distanțierele destinate sănătății picioarelor pot "separa ușor degetele și le mențin într-o poziție confortabilă, permițând tendoanelor și ligamentelor care controlează mișcarea degetelor să se întindă", a explicat Alvarez.

În timp ce purtarea oricărei forme de distanțiere pentru degete poate ajuta la menținerea echilibrului și la ameliorarea durerilor de picioare, acestea nu vor vindeca cauza durerii, cum ar fi monturile. Dar, în comparație cu alternativa - intervenția chirurgicală - distanțierele sunt relativ ieftine, ajungând la mai puțin de 30 de dolari la unii vânzători online, scrie nypost.com.

Susie Rinehart, în vârstă de 52 de ani, din Boulder, Colorado, și-a amintit că a primit o pereche de distanțiere pentru degetele de la picior de la antrenorul ei personal în timpul sărbătorilor.

"M-am uitat imediat în jos la picioarele mele și m-am gândit că îmi transmite un mesaj că sunt urâte", a declarat pentru Journal antrenorul de eseuri pentru colegiu, care are leziuni nervoase la picioare. "M-am simțit ca și cum cineva ți-ar fi dat o bomboană mentolată pentru respirație sau un deodorant".

Antrenorul ei a explicat că instrumentul ingenios trebuia să o ajute pe Rinehart cu rezistența picioarelor. Deși picioarele ei nu au devenit mai "frumoase" de la purtarea lor, a recunoscut ea, "sunt mai puternice și echilibrul meu s-a îmbunătățit".

Între timp, Skylar Lickle, din Maui, Hawaii, a suferit o accidentare la genunchi anul trecut și a primit o pereche de distanțiere de degete în decembrie pentru a ajuta la întărirea degetelor, deoarece picioarele slabe ar putea duce la mai multe accidentări din cauza dezechilibrului și a afectării mișcărilor.

Surferul profesionist nu acordase niciodată prea multă atenție degetelor de la picioare până atunci. În surfing, a explicat ea, "ne folosim foarte mult degetele de la picioare". Pentru a se întoarce pe placă, trebuia să se concentreze asupra picioarelor, a declarat ea pentru Journal.

Experții recomandă purtarea zilnică a distanțierelor timp de până la 30 de minute - o sarcină ușor de îndeplinit în timp ce vă relaxați în fața televizorului sau gătiți cina acasă - deși puteți începe cu 5 minute și puteți crește dacă purtarea distanțierelor este dureroasă.

Desigur, ca orice altceva, acest tratament necesită timp pentru a da rezultate. Pentru Lickle, care a făcut și exerciții pentru picioare, au fost necesare trei luni pentru a observa îmbunătățiri atât pe uscat, cât și pe mare.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#ingrijire personala, #instrument, #bizar, #ieftin, #popularitate , #stiri magazin