Îngrijirea profesională de acasă: 3 pași importanți în rutina de seară a părului

Advertorial
Miercuri, 25 Mai 2022, ora 16:56
4423 citiri
Îngrijirea profesională de acasă: 3 pași importanți în rutina de seară a părului
FOTO: Shutterstock.com

Termenul de îngrijire profesională este des asociat cu vizitele la un salon, unde un hairstylist profesionist aplică diverse produse cosmetice, cu scopul de a reda vitalitatea firului de păr. Cu siguranță, părerea unei persoane avizate în domeniu este importantă, atunci când vrei să descoperi noi metode de îngrijire a fibrei capilare, pe care le poți integra în rutina personalizată. Totuși, există anumite momente în care lipsa timpului liber ne determină să aplicăm individual sfaturile primite.

Industria de frumusețe ne surprinde constant cu noi lansări revoluționare, care oferă protecție scalpului în timpul serviciile colorare, șampoane care susțin fibra capilară de la interior către exterior sau măști profesionale leave-in, capabile să stimuleze densitatea părului. Prin urmare, ne revine sarcina importantă de oferi părului o experiență pe care o merită, chiar dacă operațiunea se petrece în confortul propriei locuințe. În primul rând, trebuie să ții cont de tipul de păr și particularitățile sale. Spre exemplu, o persoană cu un scalp gras poate avea firele uscate, chiar dacă sebumul este produs în exces. Iată câteva sfaturi inedite, care merită să fie integrate în rutina de seară.

Totul începe cu îngrijirea scalpului

Trecut cu vederea de cele mai multe ori, scalpul necesită o îngrijire suplimentară față de firele părului. Gândește-te la faptul că particulele lăsate de fixativ, spumă sau șampon uscat rămân lipite de pielea scalpului până la următoarea spălare. Astfel, specialiștii în domeniu recomandă exfolierea scalpului o dată pe săptămână. Folosit după șamponare, un exfoliant îndeplinește rolul precis de a îndepărta uleiurile, reziduurile și celulele moarte ale pielii, acumulate la nivelul scalpului. Scruburile sunt ușor de utilizat, deoarece se aplică direct pe suprafața umedă a pielii, apoi, prin mișcări blânde, se masează scalpul timp de câteva minute.

Continuă cu o spălare corectă a părului

Temperatura apei joacă un rol important în procesul de curățare a fibrei capilare, deoarece o temperatură foarte ridicată poate sensibiliza scalpul și degrada părul. În schimb, folosește de fiecare dată apă călduță, întrucât favorizează deschiderea cuticulei, astfel încât substanțele nutritive ale balsamului sau măștii pot pătrunde în profunzime. În funcție de nevoile părului, alege un sampon pentru par cret pentru definirea buclelor și onduleurilor naturale sau un șampon regenerator, dacă firul are nevoie de hidratare și hrănire. În plus, dacă vrei să crești frecvența spălărilor, îți recomandăm să optezi în favoarea produselor îmbogățite cu antioxidanți și ingrediente active împotriva apei dure.

Hidratează părul în profunzime

Indiferent dacă vorbim despre părul uscat, tern, normal sau gras, concluzia rămâne neschimbată: produsele de hidratare sunt un must-have pentru fiecare rutină de îngrijire. În funcție de preferințele personale și de timpul disponibil, ai posibilitatea să aplici o varietate de tratamente, menite să redea strălucirea naturală a podoabei capilare. Spre exemplu, poți folosi în fiecare săptămână o mască intens hrănitoare doar pe lungimea firului, lăsând-o să acționeze de la câteva minute, la câteva ore. Când simți că părul necesită un shot de hidratare, un ser de noapte cu acid hialuronic nivelează vârfurile despicate, regenerează cuticula și combate influențele negative ale factorilor externi.

Așadar, rutina de îngrijire trebuie să conțină o serie de produse eficiente, care vor reda strălucirea și sănătatea firului de păr. De asemenea, nu ezita să ceri mereu părerea hairstylistului tău atunci când ai neclarități în legătură cu nevoile podoabei capilare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#ingrijire par, #ingrijire profesionala , #stiri life style