Părul, accesoriul deosebit al tuturor femeilor. Îngrijirea specială de care are nevoie

Comunicat de presa
Marti, 17 Mai 2022, ora 11:59 11273 citiri
Părul este fragil, adesea agasat, astfel că are nevoie de o îngrijire atentă FOTO Unsplash

O femeie se simte de-a dreptul invincibilă când are un păr frumos, sănătos, aranjat, când tocmai ce a ieșit din salon și podoabă capitală efectiv strălucește și întoarce toate privirile.

Din păcate, părul nostru devine adesea subțire, fragil, uscat, fiind supus multor proceduri care îl degradează: vopsit, placă, ondulator, perie rotativă sau feon, practic orice sursă puternică de căldură sau produs pentru nuanțare. În plus, cu toate că iubim vara, razele puternice ale soarelui nu sunt deloc prietenele părului nostru.

Femeile care își vopsesc sau își aranjează frecvent părul știu deja că au nevoie de un ritual mai elaborat de îngrijire și că trebuie să folosească produse calitative pentru a-l menține, pe cât se poate, hidratat și strălucitor.

Ritualul special începe încă din momentul în care ne spălăm părul, iar masca este un produs care nu trebuie să lipsească deoarece oferă hidratare profundă și descurcă părul, prevenind ruperea acestuia, pe lângă multe alte beneficii.

Persoanele care au păr subțire, uscat, lipsit de strălucire, pot opta pentru un produs ce conține proteină de lapte, deoarece regenerează și umple stratul deteriorat, pantenol, care hidratează și calmează, acid hialuronic, dar și mentă dulce, foarte benefică în caz de mătreață sau iritații ale scalpului.

În funcție de nevoi, utilă este și o mască cu acțiune dublă, atât asupra firului de păr, cât și asupra scalpului. Există produse ce folosesc activi de ultimă generație, cum ar fi micelii de ciuperci, ce formează o barieră de protecție împotriva agresorilor externi precum poluarea și expunerea termică. În plus, alegeți măști ce conțin și piper negru, ce regenerează, combate căderea părului și mătreața și reduce sebumul, lavandă, ce stimulează creșterea, sau ulei de bergamotă, aliatul părului creț, uscat sau greu de aranjat.

Căderea părului

O altă problemă care ne dă adesea dureri de cap este căderea părului. Acest fenomen neplăcut poate avea atât de multe cauze: lipsa vitaminelor și mineralelor necesare, perioadele stresante, cauze hormonale, sarcină, alăptat, diverse afecțiuni medicale, iar lista poate continua.

Puteți folosi un produs care țintește direct această problemă, cum ar fi un ser pentru stimularea creșterii părului. Un produs care chiar funcționează conține molecula de Capixyl, o inovație în ceea ce privește stimularea formării bulbilor piloși. Alte ingrediente active utile sunt acidul hialuronic, vitamina E, uleiul esențial de busuioc și tinctura de propolis.

Nu uitați totuși că răbdarea este esențială și că minunile nu se întâmplă peste noapte. Trebuie să aplicați zilnic pe scalp și să masați, iar primele rezultate se pot vedea după circa trei săptămâni, dar efectul în totalitate este vizibil abia după aproximativ trei luni, sau chiar șase în cazul alopeciilor avansate.

O altă soluție foarte ușor de aplicat și la îndemână este un spray pentru regenerarea părului, ce repară firul deteriorat și fragil. Un produs ce conține ceramide și acid hialuronic îmbunătățește strălucirea și rezistența firului de păr, îl face mai mătăsos, conferă volum, hidratează, face părul mai ușor de coafat, contracarează încrețirea. În plus, protejează părul împotriva influențelor negative ale factorilor de mediu. Ceramidele sunt esențiale nu numai pentru sănătatea epidermei, cât și pentru frumusețea și vitalitatea firului de păr.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News