De ce e important să ai grijă de dinții tăi și cum să faci acest lucru

Advertorial
Miercuri, 16 Noiembrie 2022, ora 14:26
4373 citiri
De ce e important să ai grijă de dinții tăi și cum să faci acest lucru
FOTO: shutterstock.com

Sănătatea dinților este importantă la orice vârstă, de aceea preocuparea pentru îngrijirea stomatologică trebuie să fie o prioritate pentru tine și familia ta. Îți prezentăm în continuare cum să ai grijă de dantură și care sunt consecințele dacă neglijezi sau amâni vizitele la dentist.

Apelează la servicii stomatologice de profilaxie și ortodonție

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să apelezi la servicii stomatologice de profilaxie. Este mai simplu și mai ieftin să previi, decât să tratezi problemele dentare. Programează un control la fiecare 6 luni, pentru evaluarea stării de sănătate a dinților, a gingiei și a cavității orale.

În cadrul acestor controale stomatologice profilactice pot fi depistate carii și afecțiuni ale gingiei și sunt efectuate metodele de igienizare periodică. Cele mai importante metode profilactice în domeniul stomatologic sunt detartraj, air-flow, periaj profesional, fluorizare profesională, aplicarea de desensibilizant pentru persoanele care simt disconfort la consumarea alimentelor și băuturilor reci sau fierbinți.

Continuă cu programarea unor controlate de ortodonție, pentru corectarea anomaliilor dentare. Poziționarea incorectă a dinților cauzează depunerea de tartru și apariția cariilor, presiune inegală asupra mușchilor masticatori, dureri de cap și risc de fracturi la nivelul mandibulei. Apelează la tratamente ortodontice, cu ajutorul celor mai performante echipamente dentare: aparat dentar safir, autoligaturant sau aparat dentar transparent.

Tratează afecțiunile stomatologice încă de la primele simptome

Nu amâna vizita la dentist. Programează un consult stomatologic încă de la primele semne: dureri de dinți, nevralgii, sensibilitate accentuată, pete pe smalț, găuri în masa dentară. Apelează la cabinete medicale specializate în implantologie, endodonție, chirurgie dento-alveolară, parodontologie, protetică, odontoterapie restauratoare.

Tehnologiile moderne permit aplicarea unor tratamente rapide, eficiente și nedureroase. Ca să rezolvi problemele pe care le ai cu dinții, poți să beneficiezi de servicii stomatologice în rate fără dobândă*. Ai la dispoziție cardul de cumpărături CardAvantaj, prin care primești prețuri convenabile și plăți în rate, ca să-ți ajungă banii pentru toate intervențiile și echipamentele stomatologice de care ai nevoie.

Utilizează servicii stomatologice pentru intervenții estetice

Grija pentru dinții tăi este importantă și din punct de vedere estetic. Un zâmbet frumos, cu o dantură îngrijită reprezintă cartea ta de vizită în societate și un atu profesional important.

Solicită servicii stomatologice în rate cu dobândă zero* pentru fațetări, coroane ceramice, fillere injectabile cu acid hialuronic. Estetica dentară s-a dezvoltat mult în ultimii ani, așa că poți să beneficiezi de albire dentară, gingivectomie (un procedeu inovativ de reconturare a marginii gingivale) și remodelare dentară cu ajutorul materialelor compozite.

Ia în considerare detaliile prezentate și programează controale periodice la cabinetul stomatologic, pentru identificarea problemelor dentare și rezolvarea lor eficientă.

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#ingrijire dinti, #stomatolog, #medici stomatologi , #stiri sanatate