Înghețată contaminată cu oxid de etilenă. Ce trebuie să facă cei care au cumpărat produsele periculoase

Marti, 29 Martie 2022, ora 10:45 2485 citiri
Sortimente de înghețată Bounty și Mars au fost retrase de la comercializare FOTO Pexels

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și de Siguranța Alimentelor (ANSVSA) retrage de la comercializare un lot de înghețată Bounty și Twix, produs de compania Mars, deoarece este contaminat cu oxid de etilenă.

Sortimentele de înghețată contaminată s-au vândut în trei lanțuri de supermarketuri din Prahova, scrie observatorulph.ro.

Producătorul a dat un comunicat în acest sens:

”Mars recheamă voluntar din România produsele noastre de înghețată menționate mai jos. Acest lucru se datorează prezenței oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii noștri, la niveluri mai mari decât cele permise de legislația UE. Acest fapt are impact cu privire la Mars precum și alți producători.

ESTE IMPORTANT că noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de înghețată. Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din înghețată este minimal. Consumarea produsului nu este nocivă.

(...) Niciun alt brand sau produs ale Mars, sau alte loturi din aceleași produse sau produse cu alt termen de valabilitate nu sunt afectate.

Dacă ați achiziționat unul sau mai multe dintre produsele impactate și doriți să solicitați rambursarea costului, vă rugăm să trimiteți poza ambalajului fiecărui produs, împreună cu numele și prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail și adresa dvs. poștală, la contact@ro.mars.com”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News