Șase proiecte de infrastructură pe care PSD ar putea ”cu greu” să nu le termine în 2022. ”Ar însemna fie rea voință, fie pură incompetență”

Luni, 28 Martie 2022, ora 18:37 4006 citiri
Sibiu-Pitești Secțiunea 1, una dintre autostrăzile aflate în construcție în România FOTO Facebook/ Pro Infrastructură

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a lansat luni, 28 martie, un nou atac la adresa ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, după ce a anunțat întârzieri la Drumul Expres Craiova-Piteşti.

Numindu-l ”ministrul anti-infrastructură”, liderul USR a transmis că Grindeanu ”a început deja sarabanda de scuze şi întârzieri chiar şi pe proiectele pe care i le-a lăsat aproape finalizate încă din septembrie.

”Aşa se întâmplă când te ţii de politicăreală în loc să pui osul la treabă. Sunt câteva investiţii majore pe care CU GREU le-ar putea rata domnul Grindeanu anul acesta. Dar cu PSD la butoane ne putem aştepta la ce e mai rău”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

El a vorbit şi despre stadiul de execuţie al proiectelor de infrastructură.

- Craiova - Piteşti: 40km de drum expres între Balş şi Slatina. La finalul mandatului meu, acum 6 luni, era finalizat în proporţie de peste 90%;

- Podul de la Brăila: drumurile de legătură le-am deblocat anul trecut, aveam calendar de inaugurare cu constructorul în 2022;

- Autostrada Sibiu - Piteşti (Lotul 1 Sibiu - Boiţa): calendarul de finalizare agreat cu constructorul prevedea anul 2022;

- Autostrada A0 Sud: sectorul dintre DN5 şi DN6 trebuie şi el finalizat anul acesta;

- Intersecţiile denivelate de pe Centura Bucureşti: Domneşti, Berceni, Olteniţei;

- Şi variantele ocolitoare Timişoara, Satu Mare, Tg. Jiu, Tecuci”, a explicat liderul interimar al USR.

”Ar mai fi şi alte proiecte, care cu nişte efort ar putea fi terminate în 2022. Dar, ca să nu suprasolicit PSD-ul, mă opresc aici. Să NU finalizeze proiectele de mai sus înseamnă fie rea voinţă, fie pură incompetenţă din partea domnului Grindeanu. La preluarea mandatului i-am spus ministrului PSD că îi doresc să facă absorbţie de 7 miliarde de lei pentru infrastructura rutieră. Cu fiecare zi ce trece pare că ne îndepărtăm de acel obiectiv”, a concluzionat Drulă.

Reacția liderului USR vine după ce Sorin Grindeanu a afirmat că termenele de execuţie sunt deja depăşite la Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti şi că i-a atras atenţia constructorului italian că trebuie să recupereze timpul pierdut, în contextul în care termenul de finalizare este la finalul acestui an, iar constructorul a ajuns doar la 45% progres fizic.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com